Bijgewerkt: 19 april 2021

4de Ethiopische Bazaar in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Dessi Tuji
16-10-2018

Fundraisingproject voor onderwijs in Deda Ethiopië. Elk kind heeft recht op onderwijs! Op 24 november 2018 van 13.00 uur tot 17.00 uur organiseert Stichting Dessi Tuji wederom een Ethiopische Bazaar in Amstelveen in wijkcentrum De Meent. De opbrengst gaat naar het goede doel: het Deda Learning Centre project. Het Deda Learning Centre project is een project in het zuiden van Ethiopië.

In het rurale gebied van Deda is de Stichting de enige organisatie die het Deda Learning Centre hulp biedt. Om zelfredzaamheid te stimuleren is het van essentieel belang dat de kinderen onderwijs krijgen. Voor goed onderwijs zijn goede voorzieningen noodzakelijk, zoals o.a. ruimte om te studeren, elektriciteit, water, sanitair. Vooral voor de meisjes van Deda is het belangrijk dat de school aangesloten is op goed sanitair. Dit voorkomt schoolverzuim. Hoe langer zij kunnen studeren hoe groter hun kans op zelfredzaamheid in de toekomst. Ook helpen we de kwaliteit van het onderwijs te verhogen door het inzamelen en aanschaffen van goed lesmateriaal. De docenten kunnen hierdoor hun kennis vergroten.De kinderen, die uren moeten lopen om de school te bereiken, hoeven nu niet meer in het stof onder en boom te zitten om te studeren. Dankzij het DLC-project is een bibliotheek gebouwd. Ook is een wateropslag bij de school gerealiseerd. Samenwerking tussen vrijwilligers uit Nederland en de docenten en de Farmers Association ter plaatse heeft al tot mooie resultaten geleid maar het einddoel is nog ver weg. Dat einddoel is: het doorbreken van de vicieuze cirkel van gebrek aan onderwijs(middelen) en armoede, zodat de kinderen de mogelijkheid krijgen om te studeren, werk te vinden en eigen keuzes te maken. Elk kind heeft recht op een goede toekomst!

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Dessi - 2018)

Stroomvoorzieningen, bibliotheek en opslag van regenwater zijn er al in Deda gerealiseerd. Het dorp Deda ligt vlakbij Debre Zeyit, een stad ongeveer 60 km ten zuiden van Addis Abeba


Daarom organiseren wij voor de vierde keer in Amstelveen een fundraising middag, waar u kunt genieten van een Ethiopische maaltijd (tegen een kleine vergoeding) en u kunt laten informeren over het project. U een leuke middag en de kinderen van Deda een betere toekomst. Wanneer: zaterdag 24 november 2018 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Waar: wijkcentrum De Meent, Orion 3 te Amstelveen. Voor informatie: [email protected] Volg ons op www.facebook.com/stichtingdessi  

Stichting Dessi is genoemd naar een analfabetische boerin uit Deda, Dessi Tuji. Zij bracht een zoon ter wereld die als een van de weinigen uit de regio de gelegenheid tot het volgen van onderwijs had. Tijdens het communistische regime moest hij uiteindelijk vluchten en kwam in Nederland terecht. Stichting Dessi is ontstaan uit de wens van Getachew Negate, de zoon van Dessi Tuji, om iets terug te doen voor de kinderen uit de regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.