Bijgewerkt: 25 april 2024

44 jaar geleden is de muziekstijl HipHop geboren

Nieuws -> Informatief

Bron: Google Inc.,
12-08-2017

Google vereert de geboorte van hiphop met een doodle. Een Google Doodle is een speciale, tijdelijke wijziging van het logo op de startpagina van Google die bedoeld is om feestdagen, evenementen, prestaties en mensen te vieren. Vandaag 12 augustus 2017 is de #BirthofHipHop 44 jaar geleden! Maak je eigen mix met draaitafels en legendarische beats op www.google.nl. Het verhaal gaat, dat de in Jamaica geboren DJ Kool Herc de eerste was om de break beat van een lied heeft uitgebracht door gebruik te maken van het geluid van twee LP’s te mixen, die op zijn beurt de dansers langer lieten bewegen en MC's (Master of Ceremony) over de muziek rappen. Het eerste voorbeeld hiervan gebeurde volgens Fab 5 Freddy, in 1973 op een feest in de South Bronx in New York City.



Hip-hop muziek, ook wel hip-hop genoemd, of rap-muziek, is een muziekgenre, dat in de jaren 1970 door de binnenlandse Afrikaanse Amerikanen in de Verenigde Staten is ontwikkeld en bestaat uit een gestileerde ritmische muziek die gewoonlijk rapping begeleidt, een ritmische en rijmende toespraak die wordt gezongen. Het is ontwikkeld als onderdeel van hip hop cultuur, een subcultuur die wordt gedefinieerd door vier stylistische elementen: MCing / rapping, DJing / krassen met draaitafels, break dancing en graffiti tekenen.

Foto Amstelveen


Maak je eigen mix met draaitafels en legendarische beats


Andere elementen omvatten sampling beats, of bas lijnen van opnames (of gesynthetiseerde klokken en geluiden) en ritmische beatboxing. Terwijl vaak alleen wordt verwezen naar rapping, betekent hiphop meer in de praktijk van de hele subcultuur. De term hiphop muziek wordt soms gebruikt in synoniem met de term rap muziek, hoewel het rappen niet een verplicht onderdeel van hiphop muziek is. Het genre kan ook andere elementen van de hiphopcultuur omvatten, waaronder DJing, turntablism, krassen, beatboxing en instrumentale tracks.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.