Bijgewerkt: 19 april 2024

39 stiltegebieden in Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
18-02-2019

De Wijde Blik het grootste en diepste water in het gebied van de oostelijke Vechtplassen rondom Loosdrecht, de Bovenkerkerpolder bij Amstelveen en Grootslag West in West-Friesland blijven een stiltegebied. In 2017 bleken deze gebieden niet aan de criteria van een stiltegebied te voldoen. Er zijn ‘stiltetafels’ georganiseerd om te kijken of het nog zinvol en wenselijk was om deze gebieden als stiltegebied te behouden. Na deze stiltetafels is besloten dat deze drie gebieden een stiltegebied blijven. In totaal zijn er 39 stiltegebieden in Noord-Holland.Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Adnan Tekin (PvdA) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol


Gedeputeerde Adnan Tekin: 'De stiltetafels in de verschillende gebieden waren heel waardevol. Waardering voor stilte is voor iedereen anders. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en de bewoners bekijken dat allemaal op hun eigen manier. Ik ben blij dat we alle drie de gebieden kunnen behouden als stiltegebied.' Een stiltegebied is een gebied dat zoveel mogelijk stil wordt gehouden en waarin de geluiden van flora en fauna overheersen. Mensen hebben behoefte aan rust, stilte en groen. In Noord-Holland zijn in de jaren 1980 stiltegebieden vastgesteld om rustige gebieden voor de toekomst te behouden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Landschap in de Bovenkerkerpolder in juni 2017


De stiltetafels zijn gehouden voor de gebieden De Wijde Blik, Bovenkerkerpolder en Grootslag West. Aan de stiltetafels hebben verschillende belanghebbenden per gebied deelgenomen zoals gemeenten, natuurorganisaties, ondernemers, bewoners of statenleden. Uit de verschillende stiltetafels is een beter beeld ontstaan over de vraagstukken per gebied, de uitkomsten, maar ook de mogelijke oplossingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.