Bijgewerkt: 6 december 2023

35 arbeidsmarktregio's krijgen 5 miljoen euro

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
14-02-2013

De 35 arbeidsmarktregio's krijgen 5 miljoen euro om meer werkzoekenden aan werk te helpen. Zij krijgen dit geld als zij samen met uitzendbureaus de werkzoekendenbestanden beter inzichtelijk maken en de dienstverlening aan werkgevers verbeteren. Dit heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag bekend gemaakt tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

arbeidsmarktregio Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2013)

De arbeidsmarktregio's in Nederland


Klijnsma roept de arbeidsmarktregio's op om werkgevers sneller te voorzien van kandidaten als zij een vacature hebben. Gemeenten, UWV en uitzendbureaus kunnen daarbij meer samenwerken en van elkaar leren. Uitzendwerk is een prima instrument om werkervaring op te doen en kan een eerste stap zijn op de arbeidsmarkt.

Een kleine organisatie van de ABU en het Programmaraad (VNG , Divosa, UWV en Cedris) beoordeelt de plannen van de arbeidsmarktregio's en ondersteunt na goedkeuring de regio's bij de uitvoering van hun project. Verder organiseert deze organisatiebijeenkomsten voor projectleiders om kennis en ervaringen uit te wisselen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.