Bijgewerkt: 25 juli 2024

220 Witte Fietsen naar Kenia

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
25-01-2011

Afgelopen week heeft Air France-KLM Cargo 220 Witte Fietsen uit Het Nationale Park De Hoge Veluwe naar Kenia gevlogen. Air France-KLM Cargo en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben de handen ineengeslagen om de Stichting Cycling out of Poverty te ondersteunen.

De Hoge Veluwe stelt jaarlijks een paar honderd fietsen per jaar beschikbaar, die door Air France-KLM Cargo belangeloos naar Kenia worden vervoerd. In Kenia worden de fietsen door Cycling out of Poverty in ontvangst genomen en ingezet voor diverse projecten. Cycling out of Poverty ondersteunt kleine ondernemers, gezondheidswerkers en scholieren in Afrika met fietsen. Veel Afrikanen hebben geen geld om een fiets te kopen maar wel een visie over hoe ze een fiets kunnen inzetten om geld te verdienen, naar school of naar ziekenhuizen te gaan.Ter gelegenheid van haar 90-jarig bestaan in 2009 heeft KLM AirCares de stichting Cycling out of Poverty gesteund. KLM medewerkers en passagiers hebben geld en Flying Blue Miles gedoneerd ter waarde van ruim € 80.000. Het project ‘Cycling Blue for Kenya’ behelsde het opzetten van een fietswerkplaats en een opleiding voor 75 Kenianen tot fietsenmaker.

Daarnaast werd microkrediet verleend aan families om een eigen fietstaxibedrijfje op te zetten of een fiets te kopen voor kinderen die meer dan tien kilometer van school wonen. Zo draagt het project tevens bij aan de millenniumdoelstelling: het bereiken van een universele basiseducatie.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe schrijft jaarlijks een vijfde deel van zijn Witte Fietsen af en zoekt daarvoor een goede bestemming. De Stichting is daarom bijzonder tevreden met het feit, dat de Witte Fietsen een tweede leven krijgen in Kenia. Alvorens de fietsen naar hun nieuwe bestemming gaan, worden deze volledig opgeknapt door jongeren van de Hoenderloo Groep.

De Hoenderloo Groep biedt specialistische 24-uurszorg aan jongeren met complexe gedragsproblemen. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe streeft er naar zo duurzaam mogelijk en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het hergebruiken van deze fietsen sluit dan ook goed aan bij de doelstellingen van de Stichting.

De samenwerking tussen KLM en Nationaal Park de Hoge Veluwe gaat vele jaren terug. Het Witte Fietsen-project is een van de vele initiatieven die het sociale gezicht van KLM laat zien en de hartelijke relatie met het park onderstreept.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.