Bijgewerkt: 5 oktober 2022

200 miljoen doses van Janssen's COVID-19 vaccin kandidaat

Nieuws -> Informatief

Bron: Johnson & Johnson
12-10-2020

Johnson & Johnson kondigt de goedkeuring van de Europese Commissie aan voor de levering van 200 miljoen doses van Janssen's COVID-19 vaccin kandidaat. De overeenkomst biedt de lidstaten van de Europese Unie de mogelijkheid om tot 200 miljoen extra doses te verkrijgen voor een totaal van maximaal 400 miljoen doses.

NEW BRUNSWICK, N.J., Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) kondigde op 8 oktober 2020 aan dat de Europese Commissie (EC), die optreedt namens de lidstaten van de Europese Unie (EU), een Advance Purchase Agreement heeft goedgekeurd waarin de farmaceutische bedrijven van Janssen 200 miljoen doses van hun kandidaat-vaccin COVID-19 zullen leveren aan de lidstaten van de EU na goedkeuring of toestemming van de regelgevende instanties. De EU-lidstaten hebben ook de mogelijkheid om tot 200 miljoen extra doses te verkrijgen.

'De COVID-19-pandemie blijft een bedreiging vormen voor de gemeenschappen in de hele wereld en wij hebben de verantwoordelijkheid om de toegang tot ons COVID-19-vaccin zo snel mogelijk te garanderen. Wij waarderen de steun van de Commissie en de lidstaten voor onze kandidaat-vaccin COVID-19 en de ontwikkelingsinspanningen', aldus Paul Stoffels, M.D., vicevoorzitter van het Uitvoerend Comité en Chief Scientific Officer, Johnson & Johnson. Dit contract volgt op de afsluiting van de verkennende gesprekken met de EU Commissie (EC). Het bedrijf voert momenteel besprekingen met andere belanghebbenden, waaronder nationale overheden en wereldwijde organisaties, als onderdeel van zijn inspanningen om zijn verbintenis na te komen om zijn kandidaat-vaccin wereldwijd toegankelijk te maken, op voorwaarde dat het vaccin een goed veiligheidsprofiel heeft, doeltreffend is en de goedkeuring of autorisatie van de regelgevende instanties krijgt.Los van de overeenkomst met de EC, als onderdeel van de grotere toezegging van het bedrijf om te reageren op de COVID-19 pandemie, heeft Johnson & Johnson ook plannen aangekondigd om tot 500 miljoen vaccindoses toe te wijzen aan internationale inspanningen om de toegang voor landen met een lager inkomen te garanderen, met levering vanaf medio volgend jaar na goedkeuring of autorisatie door de regelgevende instanties. Omdat we de unieke wereldwijde vraag naar COVID-19-vaccins erkennen, werken we onvermoeibaar aan een verdere uitbreiding van het aantal beschikbare doses.

Johnson & Johnson ontwikkelt en test Janssen's kandidaat-vaccin COVID-19 in overeenstemming met de gebruikelijke strenge ethische normen voor veiligheid en deugdelijke wetenschappelijke principes. Het bedrijf evalueert een single-dose-regeling in zijn grootschalige, centrale, multi-country Fase 3-studie (ENSEMBLE) die in september van start is gegaan. Een tweede fase 3-studie met een twee-dosis-regime is gepland om later dit jaar van start te gaan. Het bedrijf zet zich in voor transparantie en het delen van informatie met betrekking tot de Fase 3 ENSEMBLE-studie - inclusief het studieprotocol.

Janssen's onderzoeksvaccin COVID-19 maakt gebruik van Janssen's AdVac® technologie. Dezelfde technologie werd gebruikt om Janssen's door de EC goedgekeurde Ebola vaccin te ontwikkelen en is de basis voor de HIV, RSV en Zika vaccin kandidaten. Tot nu toe zijn meer dan 100.000 personen gevaccineerd met een op Janssen AdVac® gebaseerd vaccin. Op basis van ons inzicht in de stabiliteit van onze vaccins verwachten we dat onze COVID-19 vaccinkandidaat compatibel is met standaard distributiekanalen zonder dat er een nieuwe distributie-infrastructuur nodig is.

Over Johnson & Johnson. Bij Johnson & Johnson geloven we dat een goede gezondheid de basis is voor een levendig leven, bloeiende gemeenschappen en vooruitgang. Daarom streven we er al meer dan 130 jaar naar om mensen op elke leeftijd en in elke levensfase goed te houden. Vandaag de dag zijn we, als 's werelds grootste en meest brede gezondheidszorgbedrijf, vastbesloten om ons bereik en onze omvang voorgoed te gebruiken. We streven ernaar om de toegang en betaalbaarheid te verbeteren, gezondere gemeenschappen te creëren en een gezonde geest, lichaam en omgeving binnen het bereik van iedereen te brengen, overal. We mengen ons hart, wetenschap en vindingrijkheid om het gezondheidstraject voor de mensheid ingrijpend te veranderen. Meer informatie vindt u op www.jnj.com . Volg ons op @JNJNews.

Over de farmaceutische bedrijven van Janssen. Bij Janssen creëren we een toekomst waarin ziekte tot het verleden behoort. Wij zijn de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson, die onvermoeibaar werken aan het realiseren van die toekomst voor patiënten overal ter wereld door ziekte te bestrijden met de wetenschap, de toegang te verbeteren met vernuft en hopeloosheid te genezen met het hart. We richten ons op gebieden van de geneeskunde waar we het grootste verschil kunnen maken: Cardiovasculaire & Metabolisme, Immunologie, Infectieziekten & Vaccins, Neurowetenschappen, Oncologie en Longhypertensie. Meer informatie vindt u op www.janssen.com . Volg ons op @JanssenGlobal voor nieuwe distributie-infrastructuur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.