Bijgewerkt: 5 juni 2023

17,5 miljoen euro voor gemeenten om participatie te bevorderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
21-03-2023

Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt 17,5 miljoen euro beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds (ESF+) om de kansen te vergroten van mensen om volwaardig mee te doen aan de maatschappij, ook als zij niet direct aan het werk kunnen. Gemeenten kunnen vanaf begin april 2023 aanvragen indienen.  

Het kan bijvoorbeeld gaan om projecten gericht op budgetbeheer of schuldhulpverlening, hulp bij het vinden van een woning, het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, de aanpak van verslavingsproblematiek en ondersteuning van statushouders op het gebied van taalbeheersing.

Foto Amstelveen
(Foto Martijn Beekman - 2022)

Carola Schouten (ChristenUnie) minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen

Centrumgemeenten van de 35 arbeidsmarktregio’s kunnen tot eind oktober van dit jaar subsidie aanvragen. Het gaat om projecten met een maximale looptijd van twee jaar, waarbij het Europees Sociaal Fonds 40% van de kosten draagt en de aanvragende gemeente 60% financiert. Binnen alle projecten dient aandacht te zijn voor het stimuleren van gelijke kansen en non-discriminatie, wat ook door de Europese Commissie, het kabinet en de Tweede Kamer wordt onderstreept. Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van ESF+.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.