Bijgewerkt: 30 november 2021

15de collecteweek van Amnesty International

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnesty International
03-03-2017

'Ik wil alle mensen die zich voor me hebben ingezet enorm bedanken. Dank, dat jullie door bleven vechten. Blijf doorgaan met dit prachtige werk, het vechten voor anderen.' Yecenia Armenta uit Mexico zat vier jaar gevangen, nadat ze na vijftien uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Ze kwam vrij mede, nadat Amnesty International actie voor haar voerde.

Geef om vrijheid. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2017 voor de 15de keer een landelijke collecte. In de gemeente Amstelveen zullen van 5 tot en met 11 maart collectanten de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente 11.000 euro opgehaald. Vorig jaar gingen in heel Nederland 17.000 collectanten langs de deuren en werd € 1,5 miljoen opgehaald voor het werk van Amnesty.Missie Amnesty. Amnesty International wil een wereld, waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert actie tegen die schendingen. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden, of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld, dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Yecenia Armenta uit Mexico en voor talloze anderen. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl

De online collectebus. Als aanvulling op de traditionele collectebus is het dit jaar ook mogelijk om te doneren via de online collectebus van een collectant, of via de online collectebus van Amnesty. Meer informatie over online doneren en het aanmaken van een eigen online collectebus? Ga naar amnesty.digicollect.nl of ga naar de online collectebus op facebook.com/amnestycollecteweek .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS