Bijgewerkt: 29 november 2023

112 patiënten overleden, 1.172 nieuwe patiënten, in totaal 8.603 positief geteste personen in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: RIVM
27-03-2020

Sinds gisteren 26 maart 2020 zijn 1.172 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 8.603 in Nederland. Onder hen zijn 2.500 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Care- opnames lijkt wat minder snel toe te nemen. Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken- meldt het RIVM.

Foto Amstelveen
(Bron RIVM - 2020)

Tabel 6. Aantal bij de GGD'en gemelde COVID-19 patiënten per provincie op 26 maart 2020. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt


De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2.488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1.249) en Noord-Holland (1.235).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland. In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het RIVM krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie)  opgenomen in de rapportages. Een overzicht van grafieken en tabellen geeft het RIVM weer in de pdf 'Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 27 maart 2020' (12 pagina’s). De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag  betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.