Bijgewerkt: 22 september 2023

100 zonnepanelen in 51 dagen verkocht tijdens crowdfunding campagne!

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College / Doneer de Zon
05-02-2015

Samen Solar met Amstelveen College behaalt resultaat in helft van de tijd en gaat nu voor verdubbeling van het aantal zonnepanelen. Feestelijke, afsluiting met duurzame markt en dansavond op 30 maart 2015.

De unieke crowdfundingcampagne 'Samen Solar met het Amstelveen College' van het Amstelveen College, Zonnepanelendelen.nl en Sungevity, heeft haar doel al in de helft van de tijd bereikt. Op 15 december 2014 begon de actie en op 4 februari 2015 is het 800ste en laatste zonnedeel verkocht. Onder de investeerders is ook een leerling van het Amstelveen College, die er zijn spaarpot voor omkeerde.

Kortingsactie “zon op het eigen dak” loopt nog door

“Op het Amstelveen College komen nu 284 panelen. Hoe mooi zou het zijn nog eenzelfde aantal op daken in de buurt te zien?” verklaart Ton Out, Manager van de VWO onderbouw en initiatief nemer van de actie. Nog tot 24 maart 2015 kunnen alle inwoners van Amstelveen via de school een compleet zonnesysteem tegen een sterk gereduceerd tarief aanschaffen.

Iedereen kan op http://www.sungevity.nl/amstelveen vrijblijvend een zonne-advies aanvragen en profiteren van € 20,- korting per zonnepaneel. Bij meer dan 30 deelnemers verdubbelt Sungevity, aanbieder van zonnepanelen, de korting naar €40 per paneel. De extra inkomsten die hieruit voor de school beschikbaar komen, worden besteed aan de verdere verduurzaming van het onderwijs.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zonnepanelen op het dak van het theehuisje van Speelboerderij Elsenhove


Open Dak

Ouders, alumni, buren hebben tot nu toe 25 zonnepanelen voor op hun eigen daken besteld. Er lopen momenteel nog 20 aanvragen. De eerste installatie vindt plaats op de 28 februari aanstaande. Sungevity organiseert dit als een Open Dak, waar iedereen kan komen kijken hoe een installatie van zonnepanelen in zijn werk gaat. Voor gedetailleerde informatie over tijdstip en plaats: zie http://www.sungevity.nl/amstelveen

Zonnedelen actie stopt

Al is zijn zonnedelen op het Amstelveen College zelf uitverkocht, Zonnepanelendelen heeft nog legio vergelijkbare projecten, zoals ZonneWIJde Breda. Ook daar profiteren investeerders van rendementen van 4% tot 6% en er zijn zonnedelen voor elk budget. Met het opwekken van eigen schone, zonnestroom bereikt de school het hoogste energielabel: A++. Dit heugelijk feit en de afsluiting van de actie worden gevierd tijdens het Feest van de Duurzaamheid op maandag 30 maart 2015.

Gemeente Amstelveen

De crowdfundingcampagne wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amstelveen in de verwachting, dat na deze pilot ook andere scholen, instellingen en verenigingen enthousiast zullen zijn en gebruik zullen maken van het ontwikkelde model. De gemeente Amstelveen heeft hiervoor subsidie verkregen van de Stadsregio Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.sungevity.nl/amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.