Bijgewerkt: 7 augustus 2022

Zwembad 'Poeloever' - 2005

Foto's -> Sport -> Zwembaden

Zwembad 'Poeloever'
(Amstelveenweb.com - Gemeentearchief NA)

Luchtfoto van Zwembad Poeloever met Oude Dorp overzicht in 1969:
A = Ondiepe kinderbad
B = Diepe bad met diepteverloop
C = Dorpskerk
D = Huize Vredeveld
E = Oude Raadhuis

Pesiebad Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Gemeentearchief NA)

De westkant van het zwembad De Poeloever in de zomer van 1969. Iedereen moest eerst door het voetbad heen lopen voor ze het zwembad in gingen

Het Lucas Pesiebad, ook wel Natuurbad Amstelveen genoemd, werd in 1967 werd verbouwd en kreeg de naam 'De Poeloever'. Tijdens deze verbouwing werd er een peuterbad aangelegd. Ook werd er een speelweide aan toegevoegd met een snoeptentje. Bij het tentje kon je als kind een ijzeren prikker ophalen. Had je deze helemaal vol met afval-papiertjes die op het grasveld slingerden, dan kreeg je 5 cent. Voor die 5 cent kon je dan een zakje chips met een blauw puntzakje zout erin kopen, of natuurlijk iets anders.

Pesiebad Amstelveen
(Amstelveenweb.com -Anko Stoffels)

Wethouder Piet van den Heuvel feliciteert deze moeder van vier kinderen (de kleinste staat niet op de foto) omdat zij de 100.000ste bezoeker van Zwembad 'Poeloever' is. Het was in 1993 en wel bijzonder, want ze kregen ook nog eens vier zwemabonnementen

Omdat Amstelveenweb de mensen niet kent en dus niet kan benaderen zijn de gezichten niet zichtbaar gemaakt. Bent u één van hen, vermoedelijk al 30 jaar of ouder, en vindt u het leuk om de foto met gezichten geplaatst te hebben, mail naar José van Amstelveenweb.com, met dank.

Het terrein van het Natuurbad Amstelveen op 21 maart 2005. In 2007 is over een deel van het terrein een fietspad aangelegd van het Oude Dorp richting Amsterdamse Bos. De weg liep voorheen langs de woonwagens, maar is voor de fietsers nu verlegd. Tevens is er een plantsoen gekomen, waar kinderen de eerste boom planten.

Pesiebad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)


Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport