Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Estafette - 2004

Foto's -> Sport -> Estafette

Estafette
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Jonge deelnemers van de estafetteloop.

Het Nederlands Kampioenschap Estafettes werden in 2004 gehouden op 18 en 19 september. Het was voor de vijfde achtereenvolgende maal georganiseerd op het Atletiekcentrum Startbaan, dat gelegen is aan de 'Startbaan' 1a te Amstelveen.
Er waren 475 deelnemende teams, waaronder  een Hongaarse ploeg (uit onze partnerstad Óbuda - zie verder) en een ploeg uit Zimbabwe.

Bij de estafette loopt men met meerdere mensen een afstand, waarbij iedereen een stukje van de totale afstand loopt. Bij het wisselen van loper moet er een (holle) estafettestok worden doorgegeven. Deze stok is minimaal 28 en maximaal 30 cm lang. Bij de langere estafettenummers hoeft er geen stok doorgegeven te worden maar is het aantikken van de volgende loper voldoende.

Estafette  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Deze jongedames zijn even de benen in vorm aan het lopen voor de estafette tijdens het Nederlands kampioenschap van zondag 19 september 2004. Elf teams liepen een Nederlandse record of behaalden een beste prestatie aller tijden.

Estafette  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Wisselen van de estafettestok

Verder mag de volgende loper bij de korte afstanden een 'aanloop' van 10 meter maken. Hij kan dan alvast op snelheid komen voordat hij de stok overpakt. Een belangrijk onderdeel van estafette is het doorgeven van het estafettestokje. Als dit niet goed gebeurt, kan hierbij veel tijd verloren gaan! De brenger loopt van achter op de ontvanger af. Hij heeft hierbij het stokje in de linkerhand. Als hij bij de ontvanger is, 'slaat' hij het stokje van onder in de hand van de ontvanger. De ontvanger moet daarom klaarstaan met de rechterarm gebogen in de elleboog. Zijn duim en aangesloten vinger vormen een vork. Na het aanpakken moet de ontvanger het stokje naar de linkerhand overpakken.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport