Bijgewerkt: 21 juni 2024

Lintjesregen
voor 15 personen - 2024

Foto's -> Gebeurtenissen -> Onderscheidingen

Lintjesregenvoor 15 personen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De lintjes liggen al klaar om uitgereikt te worden

Bron: Gemeente Amstelveen-Amstelveenweb - 26-04-2024

Op vrijdag 26 april 2024 reikte burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen, uit naam van Zijne Majesteit de Koning, in het raadhuis 15 koninklijke onderscheidingen uit: 4 Ridders en 11 Leden in de Orde van Oranje-Nassau. Al deze mensen hebben zich gedurende lange tijd als vrijwilliger belangeloos ingezet voor de Amstelveense samenleving.

Lilian Aarts, adviseur van de afdeling Kabinetzaken van de gemeente, de gastvrouw van deze belangrijke dag voor vele mensen, heette alle aanwezigen hartelijk welkom in het raadhuis. Ze vindt het bij deze organisatie altijd erg spannend of de gasten op tijd komen, maar vooral of de decorandi op tijd aankomen, 'maar gelukkig is dat het geval', zo zei ze. Toen de burgemeester de mensen informeerde over het lintje, vertelde Lilian dat ze gejuich had gehoord, verbazing zag, maar ook tranen van ontroering. Het verzoek van Lilian was om de decorandi met een heel hartelijk applaus te verwelkomen en dat gebeurde ook zeker. Er klonk gejuich, geroep er werd hard geklapt en de decorandi schreden trots, verrast en verbaasd over al die mensen, door het middenpad naar de gereserveerde zitplaatsen vooraan.

Het duurde even voordat alle mensen weer terug gingen naar hun zitplaatsen en vervolgens nam Burgemeester Tjapko Poppens het woord. Hij zei dat het leek of het ieder jaar drukker werd, maar vond het wel heel mooi dat er zoveel mensen zijn gekomen. Maar bovenal de gedecoreerden, 15 stuks maar liefsten en die kregen nogmaals een applaus. Het is ieder jaar weer leuk om de reacties te zien: ‘bij de een komen de waterlanders, de ander is wat bozig op zijn partner, een ander begreep nu waarom de wekker vanochtend zo heel vroeg stond en er hele nette kleding mee moest alleen maar om naar het raadhuis te gaan. Dat vind ik, ze zei de burgemeester, mooi om te zien. De burgmeester heette ook de Consul General of the United States of America welkom, de Ambasadeur van India en tot slot nog de burgemeester van Berlin-Tempelhof-Schönenberg, want dat is onze partnerstad

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Tjapko Poppens vervolgde met: 'De lintjesregen is altijd weer een bijzondere en feestelijke gebeurtenis. In Amstelveen hebben we gelukkig nog steeds een groot aantal enthousiaste en kundige vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor maatschappelijke instellingen, verenigingen en goede doelen. Ik ben trots op alle Amstelveense vrijwilligers. Vandaag is een aantal van hen onderscheiden vanwege hun bijzondere verdiensten. Van harte gefeliciteerd.'

Toen was het tijd om te beginnen en werd de eerste gedecoreerde naar voren geroepen en de burgemeester hield voor elke persoon een toespraakje van ongeveer vijf minuten in het kort wat te vertellen over hun activiteiten als vrijwilliger. Het voert te ver om dit allemaal te benoemen, vandaar dat u bij een ieder, een korte samenvatting kunt lezen. Bij elke persoon die werd gedecoreerd door de burgemeester sprak hij altijd eerst de woorden uit: Het doet me een groot genoegen om je/u te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je/u te benoemen tot Lid/Ridder in de Orde van Oranje Nassau'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Ton de Bruijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Er was een afspraak op het raadhuis voor de overdracht van het HIC hockey terrein aan de gemeente met de sportwethouder Herbert Raat, maar dat was de smoes om hem op deze dag naar het raadhuis te krijgen. De heer de Bruijn zijn vader nam hem als kleine jongen mee naar het hockeyveld en vanaf dat moment was hij er niet meer weg te slaan. Nadat zijn vader met pensioen ging nam de Bruijn het over. Hij is nu al vele jaren vrijwilliger bij hockeyvereniging HIC, ook na zijn pensioen. Meerdere dagen per week zorgt hij voor onder andere voor het onderhoud van de velden en het terreinbeheer. Tevens is hij adviseur voor terreinonderhoud en veldenbeheer van voetbalvereniging RKAVIC. Er werd in de loop van de jaren veel veranderd en ondertussen heeft hij onschatbare kennis van allerlei zaken op het gebied van infrastructuur, installaties en is de contactpersoon voor leveranciers. Daarnaast is de Bruijn vrijwilliger bij het Zonnehuis en wekelijks koster bij de mis van pastor Adolfs. 'Het doet me een groot genoegen om je te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Hans Gort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hans Gort werd verwacht op het raadhuis om te praten over Culinair Amstelveen, maar helaas moet dat een andere keer dan maar! Ooit wilde de heer Gort buschauffeur worden, een beroep waar je veel mensen tegenkomt, maar het ondernemersbloed kroop waar het niet kon gaan en zo kwam hij terecht in de horeca. Hij zette zich vele jaren in als bestuurslid van de Winkeliersvereniging Rembrandtweg, Binnenhof en Buitenplein (Stadshart). Ook was Gort mede-initiatiefnemer en kwartiermaker van de vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark Westwijk en kreeg door zijn inbreng het keurmerk 'Veilig Ondernemen'. Daarnaast is hij nog Voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland, Penningmeester en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, regio Noord-Holland, en Vrijwilliger bij Koninklijke Horeca Nederland en pensioenfonds Horeca & Catering. Al had Gort de zaken goed op orde, hij wilde toch iets anders doen en dat werd een vestiging van Febo - bekijk de opening in 2012 op Amstelveenweb.com. Hierdoor werd hij lid van franchiseraad van FEBO beheer BV, zat verder nog in de adviescommissie Stimuleringsfonds gemeente Amstelveen en is vrijwilliger bij Ondernemersvereniging Amstelveen. 'Het doet me een groot genoegen om je te kunnen melden dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd jou te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Chris van den Helder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Chris van den Helder zou een afspraak hebben gehad in Museum JAN over één van zijn vrijwilligersprojecten, maar dat ging mooi niet door. Hij houdt niet van lange afspraken, het moet snel, zonder poespas, maar de burgemeester vroeg hem om toch even kort te luisteren wat hij tegen de heer van den Helder wilde zeggen over zijn jarenlange carrière als vrijwilliger. Al meer dan 18 jaar actieve vrijwilliger bij atletiekvereniging Startbaan waar hij mede-organisator werd van de Kerstloop, waar honderden deelnemers jaarlijks naar uitkijken. Hij moedigt de mensen aan, met name aan het eind, om de mensen over de streep te halen. Daarnaast is Van den Helder bestuurslid van stichting Bovenkerk, een stichting die de sociale cohesie tussen Amsteveen en Bovenkerk wil bevorderen. Bovenkerk is belangrijk voor de heer van den Helder en het voordeel is dat hij als gepensioneerde groentenboer veel mensen kent en dat is altijd handig. Na zijn pensionering werd hij bestuurder van de stichting Gedreven en organiseerde Historische dagen, Zomerfeesten en andere evenementen, zoals Samen eten - voor ouderen en alleenstaanden in Noorddamcentrum. Van den Helder let hierbij goed op dat alles vers is en in de juiste schaaltjes wordt geserveerd. Na de brand van de St Urbanuskerk werkte hij als vrijwilliger bij stichting Vrienden van Bovenkerkse Urbanus en ging direct aan de slag voor fondsenwerving voor de wederopbouw van de kerk. De motor achter de verkoop van de chocoladerepen, met of zonder blik en inmiddels zijn er daar 25.000 van verkocht. Door zijn humor, gedrevenheid en overredingskracht kreeg hij zaken voor elkaar, mede ook door zijn verbindingskracht en bereidheid om te helpen. 'Voor jouw onbaatzuchtige en onvermoeibare inzet heeft het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Rien Hogerwerf benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ook hij werd onder valse voorwendselen naar het raadhuis gelokt en de burgemeester hoopte dat hij niet teleurgesteld was dat het uitje vandaag nu niet over zijn vijftig jarig huwelijk gaat. Al jaren is de heer Hogerwerf vrijwilliger en werd later ook lid van de technische commissie van de tennisvereniging LTC Amstelland. Hij speelde bij de fusie met tennisclub de Meerlanden een cruciale rol. Namen die de heer Hogerwerf heeft gekregen zijn meester Amstelland of meester Startbaan en de uren die hij maakt als vrijwilliger komen in de buurt van een fulltime baan! Van tennissen kwam eigenlijk weinig terecht, vooral omdat hij ook nog allerlei tenniskampioenschappen en toernooien coöordineerde. Bij de stichting Bovenkerk was hij jarenlang actief als voorzitter van de jongerencommissie en organisator van veel activiteiten van stichting Bovenkerk. 'Het doet me een groot genoegen om je te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Verolgens werd er even een algemeen verhaaltje verteld door de burgemeester
Nadat de heer Hogerwerf het podium had verlaten vroeg de burgemeester aandacht voor iets bijzonders. Hoewel alles bijzonder is deze dag, is wat er toen werd verteld echt bijzonder. De burgemeester ging namelijk vier leden uit een familie toespreken: Harrie, Karin, Tom en Dea Koot. Het begon allemaal met de vereniging 'de Schakel', een vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en het bijzondere is dat alle vier zich met hart en ziel voor deze vereniging inzetten. 55 Jaar geleden kwamen ouders van kinderen met een beperking bij elkaar, omdat er voor hen zo weinig te doen was en daarom begonnen zij knutselmiddagen te organiseren bij één van hen in de huiskamer. De groep werd al snel te groot en ze maakten een doorstart in het dagcentrum van 'Ons Tweede Thuis'. Vanwege het succes werden de activiteiten uitgebreid ? handenarbeid, muziek, dansen, uitstapjes, complete vakanties en zelfs café bezoek. Zonder deze activiteiten zou de wereld kleiner en minder sociaal zijn. Tot zover de Schakel.

Terug naar de familie Koot. De burgemeester vertelde verder dat het allemaal begon met Hugo van der Kooij, want zijn jeugdliefde op het KKC was vrijwilliger op de Schakel en Hugo ging naar de Schakel om zo zijn liefde te zien. Hugo had een vriend, Harrie Koot en die ging mee en zo is het allemaal begonnen!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Harrie Koot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Koot dacht zijn zus Dea een onderscheiding zou ontvangen en ging daarom naar het raadhuis. Door Hugo werd de heer Koot vrijwilliger bij de Schakel en raakte bekend met mensen met een verstandelijke beperking. Hij werkte als penningmeester en bestuurslid bij de Schakel, maar bood ook hulp bij filmavonden en andere activiteiten. Al in 1982 zegde hij zijn baan op bij de KLM en ging werken bij 'Ons Tweede Thuis'. Hij is één van de dragers van de fietsvakantie en voor dit soort grote projecten draait hij zijn hand niet om. Ook produceerde de heer Koot de film ?The Great Kidnap? en geeft trainingen voor gebruik van mobiele telefoon en social media aan deelnemers van de Schakel. Inmiddels is hij gepensioneerd, maar is nog steeds all-round actief bij de Schakel, dus een man met het hart op de goede plek. 'Voor uw inzet, bijna een halve eeuw lang, doet het mij genoegen om je te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Mevrouw Karin Koot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door haar broer maakte mevrouw Koot kennis met de Schakel en begon er te werken als vrijwilliger waar zij al 40 jaar actief is. Net als haar broer zei ze haar baan op, bij het postkantoor, om te gaan werken bij ?Ons Tweede Thuis? waar ze 37 jaar met veel plezier werkte tot haar pensioen. Mevrouw Koot is expert op het terrein van autisme en deelt deze ervaring met andere vrijwilligers. Zij stelt jaarlijks het programma voor de club op en is als programmacoördinator de spil tussen vrijwilligers en de activiteiten. Tevens is zij een vaste kracht bij bijzondere activiteiten, onmisbaar bij de vakanties en geeft regelmatig voorlichting op thema-avonden voor vrijwilligers. Een all-round vrijwilliger en boegbeeld van het vrijwilligers team, waardoor ze ook wel het emotionele hart van de club wordt genoemd. Vanwege haar goede humeur wordt zij ook wel 'manager van de vrolijke noot' genoemd. Haar derde naam is 'Radio Karin' omdat ze nooit stilstaat, maar ook nooit uit, maar het is vooral fijn om met haar te werken. 'Voor jouw jarenlange betrokkenheid heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Tom Koot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Tom Koot is inwoner van de gemeente Aalsmeer en ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de vrijetijdsvereniging De Schakel in Amstelveen. Hij kon natuurlijk niet achterblijven en naar voorbeeld van broer Harrie besloot ook hij de stap te maken richting de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Wel jammer voor de KLM want die verloor weer een medewerker die ging werken bij Ons Tweede Thuis. Inmiddels vervult hij al 40 jaar verschillende rollen en functies bij de Schakel. Hij was coördinator van de Schakelvakantie, zet zich in bij de jaarlijkse feesten en is nog steeds vaste vrijwilliger bij veel andere bijzondere activiteiten. De heer Koot is al meer dan 25 jaar coördinator van de Instuif en wordt Chef Instuif genoemd. Hij is de verbindende factor die de Instuif telkens weer tot een groot succes maken en zonder deze Instuif zouden mensen elkaar niet ontmoeten en ligt eenzaamheid op de loer. Hij wordt gezien als een rots in de branding, betrouwbaar, een stille kracht. 'Het doet me een groot genoegen en is een grote eer om de boodschap van Zijne Majesteit de Koning over te brengen en je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Mevrouw Dea Koot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De familie Koot kwam naar het raadhuis omdat mevrouw Dea Koot een onderscheiding zou krijgen, maar voor haar moest dus een andere smoes worden bedacht. Zij dacht dat haar zus Karin een onderscheiding zou krijgen en zo was het makkelijk om ze alle vier in het raadhuis te krijgen. mevrouw Dea Koot is de enige in de familie die niet haar baan opzegde voor een meer maatschappelijke functie en daar was de KLM vast erg blij mee! Zij is inmiddels ruim 40 jaar vrijwilliger bij De Schakel en vormt al die tijd al samen met de andere familieleden de harde kern van het vrijwilligersteam. Ok zij is vaste kracht bij veel activiteiten en 20 jaar coördinator van de jaarlijkse Schakelvakantie, waarvoor al een jaar tevoren de locatie wordt bepaald. Bijna fulltime naast haar dagelijkse baan is zij bezig om de vakantie van dag tot dag te plannen, want bij zo'n vakantie komt veel kijken. Het wordt ieder jaar weer moeilijker om elk jaar weer voldoende sponsoren te vinden om deze vakantie te kunnen geven. Mevrouw Koot wordt door al het werk voor deze vakantie, ook wel de 'Vakantievrouw' genoemd. Ze is een energieke doorpakker, een probleemoplosser en een hele prettige collega. 'Het is voor mij een genoegen om ook jou te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Eric Leignes Bakhoven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bij de vriendengroep van de heer Leignes Bakhoven is het traditie om een jarige, en zijn verjaardag was twee dagen geleden, te verrassen met een activiteit. Er zijn vrijwilligers en er zijn vrijwilligers maar hij is één van de buitencategorie, want de burgemeester liet een enorme waslijst zien van zijn vrijwilligersactiviteiten. Het begon al vanaf 1966 toen hij lid werd van een Kimbal O?Hara groep, een voorganger van de huidige Kantankye. Hij groeide door van verkenner naar leider en sinds 1974 vrijwilliger en achtereenvolgens secretaris, vicevoorzitter en penningmeester van de Scouting Kantankye Amstelveen, een onmisbare kracht. De grootste jeugd en Jongeren organisatie van Nederland. Hij fungeert als groepsleider en organiseert de week- en weekendkampen, is bestuurslid van de stichting Stedelijk Jongerennetwerk Amstelveen/Amstelidee en vrijwilliger bij Scoutcentrum Buitenzorg. (Van de hele lange waslijst van activiteiten kunt u verder een groot deel beluisteren op de video.). 'Nu is het de beurt aan de Koning om zijn waardering uit te spreken en dat doet hij ook om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Mevrouw Will Lohse-Rietveld benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

'Mevrouw Lohse, beste Wil, fijn dat u er bent. In het raadhuis hebben wij heel veel planten en bloemen, maar helaas het is geen tuincentrum waar u naar toe werd gebracht. Grote teleurstelling begreep ik, want u zou vandaag planten gaan kopen voor de tafel van de dagbesteding. Planten krijgt u niet, maar u krijgt wel een bloemetje mee naar huis' begon de burgemeester zijn speech. Mevrouw Lohse begon in 2007 bij het MOC waar ze kwam met het verzoek aan een dames babbel- en breiclub om een sok te breien. Sindsdien is zij actief bij dit Maatschappelijk Ontmoetings Centrum en verricht diverse hand- en spandiensten bij activiteiten in het buurthuis. Activiteiten als het organiseren van Bingodagen, het regelen van etentjes en op ziekenbezoek gaan. Ook werd zij gastvrouw bij Dagbesteding Groenelaan en was al snel volwaardig lid van het team aldaar. Zij werkt daar op vrijwillige basis vier dagen per week en is zo medeorganisator van diverse activiteiten voor mensen met dementie en wordt door bezoekers op handen gedragen. In de buurt Kringloop verwelkomt zij nieuwe bewoners die er komen wonen. 'Het doet me daarom een groot genoegen om u te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Mevrouw Dorien Martron benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Martron had eigenlijk een afspraak met wethouder Marijn van Ballegooijen, maar moest nu naar de burgemeester luisteren! Mevrouw werkt al 17 jaar als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Nederland, waarbij zij vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt. Deze komen uit landen waar het niet veilig is en vanaf het moment dat zij in Nederland aankomen totdat zij zelfstandig hun weg kunnen vinden worden zij ondersteunt door haar. Zij is een expert in alles wat met processen, systemen, procedures en voorzieningen te maken hebben. Mevrouw Martron is inmiddels ervaren in deze begeleiding en deelt dat ook met de andere vrijwilligers, moedigt aan om zelf ook te participeren. Tevens is zij specialist en aanspreekpunt op het gebied van UWV en belastingdienst en van onschatbare waarde voor het team. Wat mevrouw siert is haar bescheidenheid, want ze ging bv mee naar Schiphol met een clїent voor gezinshereniging, ze ging mee naar een ambassade in Den Haag, omdat er een verblijfsvergunning onterecht niet was toegekend en zo werden er meerdere voorbeelden genoemd. Nadat zij lid werd bij de Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan, werd zij vanzelfsprekend ook daar vrijwilliger. 'Voor uw tomeloze inzet, met name voor het vluchtelingenwerk, is het mij een groot genoegen om u te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Ritika Mehra benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ritika Mehra kwam naar het raadhuis om te praten over het Diwali Festival, maar nu dus niet. Ritika is één van de organisatoren, één van de grootste krachten om dit festival te organiseren. Zonder Ritika geen Diwali want zij stelt het hele programma samen, regelt artiesten, werft sponsoren en neemt de marketting van dit evenement voor haar rekening. Het is belangrijk dat culturen met elkaar kennismaken en zij is de oprichter en voorzitter van de Bridging the Gap foundation die zich inzet voor de integratie van Indiase expats in Nederland en de onderlinge relaties tussen Indiërs en Nederlanders. In 2023 organiseerde Ritika in samenwerking met de Indiase ambassade de Internationale dag van Yoga op. Bij 1-Amstelveen verzorgt zij het lokale programma ‘Amstelveen for everybody.’ Tevens is zij vrijwilliger bij stichting Asha te Utrecht die zich richt op de integratie en participatie van Indiërs in de Utrechtse gemeenschap. Het is mij daarom een groot genoegen om je te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Herman de Ruiter benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer de Ruiter zou eigenlijk met zijn zoon Han en schoondochter documenten op het raadhuis ophalen vanwege de geboorte van zijn achterkleinzoon. Sinds 1987 ging De Ruiter voetballen bij voetbalvereniging Amstelveen Heemraad en werd later een actieve vrijwilliger. Hij was jeugdleider en lid van de voetbalcommissie Ook is hij vaste kracht bij de werkploeg voor het onderhoud van het terrein en het complex. Al 13 jaar is hij het gezicht van de club, eerst als receptionist en later als gastheer in de bestuurskamer. Twee dagen per week zit hij ook nog, op zijn 71ste, achter de computer om de competities en trainingen te regelen. Hij is eigenlijk altijd bezig en is vaste kracht bij de werkploeg voor het onderhoud van het terrein en het complex en wordt daarom door de club op handen gedragen. Naast onderscheidingen van de club zelf en de KNVB, ‘kan ik u melden dat er nog één bij komt, want het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Leonard Sanders benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Sanders had vanochtend een afspraak met het ziekenhuis gemaakt, terwijl men juist een goede reden had bedacht om hem naar het raadhuis te krijgen. Het heeft de achterban drie kwartier gekost om de receptionist van het ziekenhuis te overtuigen dat hij toch echt was verhinderd. Maar hoe dan nu naar het raadhuis? De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie bracht uitkomst. Zij zochten een vergaderruimte en waar is er genoeg ruimte? In het raadhuis en zo stond nu de heer Sanders hier. Hij is al ruim 36 jaar actief bij diverse Joodse organisaties. Als vrijwilliger werd hij lid van de Raad van Toezicht bij de Nederlands Israëlitische hoofdsynagoge in Amsterdam en penningmeester bij de Nederlands Israëlitische Gemeente Haarlem. Daarnaast werd hij secretaris en later penningmeester van de R. van Esso-de Vries stichting, die zieken en bejaarden op financieel gebied helpt, zowel in Nederland als in Israël. In 2006 werd hij lid van medezeggenschapsraad basisschool Rosj Pina en loodste de school door een moeilijke periode heen. In 2010 werd de heer Sanders bestuurder van Schietsportvereniging Maccabi en vanwege zijn kennis en ervaring is hij van onschatbare waarde geworden voor deze vereniging. Sinds 2012 is hij inmiddels ook penningmeester en secretaris van de CIZ sjoelcommissie in het Amstelland Ziekenhuis een grote rol bij de beveiliging van het ziekenhuis. Hij zet zich in om het Joodse geloof en cultureel erfgoed levend te houden. Hij staat altijd voor alles en iedereen klaar en daarom is het mij een groot genoegen om u te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De heer Gideon Simon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Simon dacht dat het eindelijk gelukt was om zijn vader mee te krijgen naar de notaris voor wijziging van het testament, maar zijn vader had iets anders in petto en daarom stond hij nu voor de burgemeester. Hij werd al op zeer jonge leeftijd vrijwilliger bij de Joodse gemeenschap en volgde daarbij het voorbeeld van zijn vader. De heer Simon heeft een enorme staat van dienst opgebouwd als oprichter, secretaris, voorzitter, vice voorzitter, adviseur van diverse Joodse organisaties en goede doelen in binnen- en buitenland: Actief bestuurslid bij stichting Nieuw Israëlitisch Weekblad, lid van Centrale Commissie van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, lid van het college van Toezicht Examens, Kerkenraadslid van de Nederlands Israëlitische hoofdsynagoge Amsterdam. Initiatiefnemer van projecten ‘Niet van Gisteren’ en ‘Project Tweede Wereldoorlog in perspectief’. Lid van comité van aanbeveling van het Holocaust Educatieproject en adviescommissie ‘Remkes’.
De heer Simon studeerde sociaal politieke wetenschappen maar zijn passie lag bij het onderwijs en doceert maatschappijleer en maatschappijkunde. Daar bracht hij Joodse kennis onder aandacht mbt kennis en inleving en streeft naar gelijke kansen voor leerlingen.
Het is mij een groot genoegen om u te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau' zo eindigde de burgemeester zijn woorden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouders Adam Elzakalai en Herbert Raat, Ritika Mehra, burgemeester Tjapko Poppens en VVD-fractievoorzitter Jet Smit en raadslid Bas Zwart


Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouders Adam Elzakalai en Herbert Raat met Hans Gort


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen met de gedecoreerden in de raadzaal van Amstelveen
Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen