Bijgewerkt: 13 april 2024

FEBO - 2012

Foto's -> Gebouwen -> Restaurants en Catering

FEBO
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De ingang van FEBO Amstelveen aan de Rembrandtweg 24

Op woensdag 24 oktober 2012 opende Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, het door de vele Amstelveners lang verwachte filiaal van FEBO. Amstelveners die de snacks van FEBO al uit Amsterdam kenden wilden het ook in hun stad hebben, maar door de tegenstand van Stadshart eigenaar en projectontwikkelaar Unibail-Rodamco was het niet mogelijk.

FEBO Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hans Gort met Michel Becker raadslid van D66-Amstelveen voorzitter van Horeca Nederland,
afdeling Amstelland wachten op de burgemeester

De projectontwikkelaar wil van het Stadshart van Amstelveen een soort tweede PC Hooftstraat, een dure winkelstraat in Amsterdam van maken en in het chique beeld past natuurlijk niet een satékroket smikkelend publiek.

FEBO Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hans Gort (l) verwelkomt burgemeester Jan van Zanen in zijn FEBO zaak

Dat een FEBO filiaal toch in Amstelveen kon komen werd mogelijk, omdat het winkelblok, waar vroeger Bert van Vulpen Makelaardij zat, niet het eigendom is van Unibal-Rodamco, maar van de C&A familie Brenninkmeijer. Toen de Makelaardij zich uit de zaak terug trok vanwege de malaise op de woningmarkt, bleef het pand leeg staan.

De eigenaar van grand café Dixie op het Stadsplein van Amstelveen, de heer Hans Gort heeft een businessplan bedacht en dat uitgevoerd met als resultaat, een FEBO in Amstelveen. Hoewel de officiële opening om 12 uur stond gepland, was de zaak al vanaf 11 uur open en omdat snacks maar 1 euro kostten op deze dag en het nieuws als lopend vuur door de stad ging, stond er binnen de kortste keren al een lange rij voor het filiaal.

FEBO Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Na de rondleiding kiest burgemeester Van Zanen een kalfsvleeskroket

Burgemeester Van Zanen kwam aan bij FEBO Amstelveen met zijn assistente, Susan van Vliet, van de afdeling communicatie en werd hartelijk ontvangen door de heer Hans Gort. De Amstelveense burgemeester is dol op de nasibal en de goulashkroket, dus hij zal vermoedelijk een vaste bezoeker van FEBO worden. Helaas voor hem staat de goulashkroket niet op het menu.

FEBO Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Burgemeester Van Zanen neemt een hapje van de heerlijke kroket

Eigenaar Hans Gort begeleidde de burgemeester naar de kroket automaten en hij heeft er inderdaad een kroket uit gehaald en gulzig verorberd. Daarna vertelde de heer Gort enthousiast alles over de zaak en het gezelschap mocht in de koelcel, de keuken, maar ook boven op de eerste etage een kijkje te nemen. Daar gaat Gort kantoorruimte laten inrichten voor zijn groeiende horeca imperium.

FEBO Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: Hans Gort, bedrijfleidster Lia Nelis, burgemeester Jan van Zanen en Dennis de Borst, directeur van FEBO
voor de ingang van de nieuwste snackbar van Amstelveen

Het is inderdaad indrukwekkend, hoe met technologische ingrepen een duurzame snackzaak hier werd opgebouwd en op straat en boven het gebouw ruik je helemaal geen frituurlucht. De redactie van Amstelveenweb wenst de nieuwste snackzaak van Amstelveen veel succes toe!

FEBO Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het neon logo van FEBO

Nu moet ik stoppen met het tikken van dit verhaal, want toen mijn echtgenote hoorde, dat er een FEBO zou komen (ze woonde jarenlang in de buurt van een FEBO in Amsterdam) kreeg ik direct haar bestelling voor ons avondeten door, namelijk de heerlijke satékroketten. Dus hopelijk hebben ze er nog een paar over in het filiaal, anders wordt het hier grote ruzie!!


Burgemeester Jan van Zanen, opent officieel het FEBO filiaal van Amstelveen
en wordt begeleid door eigenaar Hans Gort


Adres: FEBO Amstelveen
Rembrandtweg 24-26
1181 GW Amstelveen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen