Bijgewerkt: 20 juli 2024

Hockeyers Heren 1 & Dames 1
gehuldigd in Amstelveen - 2023

Foto's -> Sport -> Hockey

Hockeyers Heren 1 & Dames 1 gehuldigd in Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

De landskampioenbeker van Heren I Pinoké

Bron: Gemeente Amstelveen-Amstelveenweb - 02-06-2023

De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam werden op vrijdagmiddag 2 juni 2023 gehuldigd in het raadhuis van Amstelveen voor het behalen van de landstitel. Rond 14.00 uur kwamen de hockeyspelers van Pinoké de raadzaal ingelopen met een prachtig grote glimmende beker, gevolgd door enkele hockey dames van Amsterdam. Niet allemaal, want een deel was nog een wedstrijd aan het spelen en zij zouden later volgen.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

De familie Sutorius was ook aanwezig want zij hebben maar liefst twee spelers in het heren hockeyteam van Pinoké
Met de blauwe sjaal is oma Sutorius bij iedereen in Amstelveen bekend als Nora Valk. Zij heeft alle wedstrijden
bijgewoond en dat met haar respectabele leeftijd van 93 jaar!

Ook familie en vrienden kwamen mee, als mede begeleiders, coaches, bestuurders en de pers. In de arena van de raadzaal stonden prachtige boeketten klaar en kistjes opgestapeld waarvan iedereen natuurlijk dacht, wat zou daarin zitten? Toen iedereen een plekje had gevonden nam Bert Winthorst, gemeentesecretaris van Amstelveen het woord.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Bert Winthorst, gemeentesecretaris Amstelveen leidt de middag in

Hij zei het volgende: ‘welkom in het episch democratisch centrum van Amstelveen. Niet in de minste plaats de hockeydames van Amsterdam en de heren van Pinoké, twee Amsterdamse hockeyclubs op Amstelveens grondgebied die kampioen worden.’ Vervolgens stelde hij zich voor en vervolgde met: ‘ik ben zeg maar de coach, de trainer, de aanvoerder van de ambtelijke organisatie van Amstelveen en Aalsmeer. Welkom aan alle familieleden die zijn uitgenodigd, de pers, Amstelveen Sport, een heleboel raadsleden en een aantal wethouders, drie van de vijf: wethouder Sport Herbert Raat (VVD), wethouder Elzakalai (VVD) en  wethouder Gordon (D66). Maar niet in de minste plaats ook burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens die zo meteen de huldiging zal doen van dit mooie festijn hier in Amstelveen.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

De raadsleden luisteren naar de speech

In een raadsvergadering moet je altijd een agenda hebben en die hebben we hier ook en dat betekent dat de huldiging zo meteen gaat plaatsvinden en na de huldiging mogen alle spelers en de coaches naar het balkon om een foto te maken. Dan blijven de familieleden en andere mensen allemaal even hier. Ook Astrid Ventevogel voorzitter van Pinoké en Marc Staal vice-voorzitter van Hockeyclub Amsterdam zijn aanwezig en dan hebben we nog de organisatie onder leiding van Sanne die dit allemaal heeft georganiseerd. Top! Dank jullie wel en nu wil ik graag de aandacht voor burgemeester Poppens.’

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Een deel van de spelers van Pinoké

Na applaus voor Bert nam burgemeester Poppens het woord. Hij begon zijn speech met: ‘Dames en heren, jongens en meisjes, wat goed jullie hier te zien na zo’n spontane actie en wat hebben jullie ons een fantastische tweede Pinksterdag bezorgd. In plaats van een tuincentrum of een meubelboulevard gewoon aan de buis gekluisterd te zitten of op de tribune genieten van hockey. Geweldig en ook mooi dat bij al die keren dat ik bij jullie te gast was, hetzij bij Pinoké hetzij bij Amsterdam, om jullie in ons stadion te mogen ontvangen’. Hij vervolgde zijn speech door te zeggen dat de teams de spanning er goed inhielden tijdens de wedstrijden, want Dames 1 van Amsterdam hadden eerst gelijk spel gespeeld, als ook de heren van Pinoké. Gelukkig was er de revanche met een royale  zege van Pinoké tegen Bloemendaal en werd de landstitel behaald van het hockeyseizoen 2022 -2023 en vervolgde Tjapko: ‘en ook de dames van Amsterdam rekenden af tijdens de shoot-out met SCHC (Stichtse Cricket en Hockey Club Bilthoven). Tweemaal de landstitel, wat een topprestatie!’

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Een aantal dames van team Amsterdam luistert naar de burgemeester

Delen van de speech van burgemeester Poppens:
Afgelopen dinsdag (30 mei 2023) hadden we de spontane gedachte om wat te doen met deze unieke situatie, zowel voor de heren als voor de dames en waarom dan ook niet tegelijk uitnodigen. Fijn dat beide besturen er enthousiast over waren. Namens het gemeentebestuur wil ik al onze medewerkers van Amstelveen die dit in zo’n korte tijd mogelijk hebben gemaakt  bedanken, want er is veel werk verzet om ons en jullie hier van middag te ontvangen.’ De medewerkers kregen hiervoor een applaus. ‘Het is een eer als gemeente om jullie hier te mogen ontvangen op Amstelveens grondgebied, dat is uniek.’

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen spreekt de spelers toe

‘De titel van Heren I is zeker historisch te noemen, want jullie zijn voor het eerst in jullie geschiedenis Landskampioen. Vorig jaar waren jullie er dichtbij en dat ging mis in de allerlaatste finale tegen Bloemendaal en ook ik kan me de spanning en teleurstelling nog herinneren van het laatste moment. Nu namen jullie revanche en hoe, met 4-0 winnen en ik kan me voorstellen dat deze overwinning zoet smaakt. Voor Amsterdam was de vreugde er niet minder om na de zinderende finale tegen SCHC. Liefst 21 landstitels hebben jullie al binnengesleept en dat is evenveel als jullie aartsrivaal Den Bosch. Dan weten jullie wat je te doen staat het komende jaar. Ook voor coach Robert Tiggers die volgend seizoen stopt bij Amsterdam kan je je een mooier afscheid niet toewensen.

Amstelveen  is echt een sportstad en we mogen trots zijn dat we hoog scoren in de lijstjes van sportdeelname en sportaanbod. Sport is gezond, sport verbindt mensen en sport is nog leuk om te doen ook. Er zijn maar liefst 8 hockeyclubs op ons grondgebied en dat hockey zo populair is onder de jongeren is mede aan jullie te danken, want jullie zijn een inspiratie voor velen. Voor nu wens ik jullie allemaal, de teams, de coaches en de staf dat jullie vooral nog even kunnen genieten van deze topprestaties. Even met wat anders bezig zijn, even resetten en dan weer vol aan de bak. Namens het gemeentebestuur van Amstelveen nogmaals van harte gefeliciteerd, dank voor jullie inzet voor de sport en wij wensen jullie nog heel veel sportieve momenten.’ Poppens sloot af met een applaus dat door iedereen werd gevolgd.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Groepsfoto van Heren I Pinoké met de grote beker, in de raadzaal tesamen met de wethouders en de burgemeester


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

De aanwezige hockey Dames I Amsterdam krijgen alvast hun boeket en worden door de wethouders gefeliciteerd


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Ook Herbert Raat, wethouder sport brengt zijn felicitaties over aan bestuurslid en coach van Dames I

Na al deze woorden zouden de dames natuurlijk eerst de bloemen moeten krijgen, maar omdat het team nog niet compleet was, werden de boeketten eerst uitgedeeld aan de heren van Pinoké, maar toen toch ook maar vast aan de wel aanwezige dames. Daarna werd een groepsfoto in de raadszaal en op het balkon gemaakt.  De kistjes waar Amstelveens bier, wijn en echte Amstelveense bonbons in zaten werden later uitgedeeld aan beide teams.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Dit kistje met inhoud kregen alle spelers, bestuur en coaches mee naar huis

Aangezien het heerlijk weer was werden de drankjes naar de grote kantine bij het terras gebracht waar het een gezellig samenzijn was. De redactie van Amstelveenweb had andere zaken te doen, dus heeft de groepsfoto van de Dames I Amsterdam niet zelf kunnen maken. In ieder geval was het weer een leuke bijeenkomst met een sportieve armoefening, namelijk het meermaals heffen van het glas.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2023)

Heren I Pinoké met coaches en gemeente bestuur Amstelveen op het terras van het raadhuis van Amstelveen aan de Poel
Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2023)

Groepsfoto van het team Dames I Amsterdam, nog niet compleet maar wel tevreden


Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport