Bijgewerkt: 13 april 2024

Medaillewinnaars Tokyo 2020
in het zonnetje - 2021

Foto's -> Sport -> Sport algemeen

Medaillewinnaars Tokyo 2020in het zonnetje
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Vlnr.: Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Sportbedrijf Amstelveen, Felice Albers, Daniel Gebru, Tjapko Poppens burgemeester, Rob Ellermeijer wethouder Sport, Noëlle Roorda en Patrick Bos in de raadzaal van de gemeente Amstelveen
op 21 september 2021

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb - 22-09-2021

Op dinsdagmiddag 21 september 2021 kwamen de Olympische en Paralympische medaillewinnaars van Tokyo 2020 naar het raadhuis van Amstelveen. Zij werden daar ontvangen door Tjapko Poppens de burgemeester van Amstelveen en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport, tezamen met Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Sportbedrijf Amstelveen.
Om reden was Alyson Annan, de coach van het Nederlands dameshockeyteam die Goud won met de Olympische Spelen verhinderd, maar aanwezig waren wel:
  • Felice Albers - speelster in het Nederlands dameshockeyteam - won Goud tijdens de Olympische Spelen.
  • Patrick Bos - baanwielrenner en won met Tristan Bangma - Goud op de Paralympische Spelen.
  • Daniel Gebru - wielrenner - won ook Goud op de Paralympische Spelen.
  • Noëlle Roorda - speerwerpster - won Zilver tijdens de Paralympische Spelen.


In eerste instantie hadden de sporters met familie een informeel gesprek met de burgemeester en wethouder, zonder de pers erbij en rond een uur of vijf kwam een ieder naar de raadzaal. Aldaar werden zij en hun familie officieel toegesproken door de burgemeester die vertelde enorm trots op hen te zijn en het behaalde resultaat. Ze werden gefeliciteerd met het behalen van al die medailles. Tjapko Poppens zei ook dat hij hoopte dat zij hun verhaal bij veel gelegenheden zouden vertellen, zodat ook andere jeugdigen zich aangesproken gaan voelen om te gaan sporten. Natuurlijk werden de sporters ook gefeliciteerd door wethouder Ellermeijer en zei ook enorm trots te zijn op hun prestatie. Hij hoopte dat de sporters, die allen een relatie hebben met Amstelveen, geboren, opgegroeid of woonachtig, een bron van inspiratie zullen zijn voor anderen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Felice Albers - gouden hockeyspeler - toont haar cadeau van de gemeente: een schaal met de skyline van Amstelveen

Normaal gesproken is het de burgemeester die de lintjes opspelt als de betreffende daarvoor in aanmerking komt, maar die taak had Koning Willem-Alexander al uitgevoerd. Dus nu, aan het eind van deze korte bijeenkomst kregen de sporters een ander uniek cadeau aangeboden, een schaal met een opdruk van de skyline van Amstelveen, inclusief een boekje met uitleg. Uniek omdat de schaal een limited edition is, dus ze kunnen ervan eten en in de vaatwasser doen, maar stuk is stuk. Dat zal niet zo zijn met de Gouden en Zilveren plakken, want die zijn wel uniek, maar niet breekbaar. Op naar de volgende spelen!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport