Bijgewerkt: 13 april 2024

Mexicaanse activiteiten - 2021

Foto's -> Musea -> Cobra Museum
tot 2022


Mexicaanse activiteiten
(Foto Matthijs Immink - 2021)

Hugo Siblesz voorzitter bestuur Cobra Museum, His Excellency mr. José Antonio Zabalgoitia Trejo ambassadeur van Mexico, Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen en Stefan van Raay waarnemend directeur van het Cobra Museum tijdens de feestelijke opening op 10 juni 2021

Bron: Cobra Museum/Amstelveenweb.com - juni 2021

Sinds zaterdag 5 juni 2021 zijn de deuren van het Cobra Museum weer geopend voor publiek en 10 juni 2021 was de officiële opening. De ambassadeur van Mexico, Mr. José Antonio Zabalgoitia, werd ontvangen door Tjapko Poppens de burgemeester van Amstelveen en Stefan van Raay waarnemend directeur van het Cobra Museum. Naast een bezoek aan de tentoonstelling kon men genieten van Mexicaanse muziek en dans. Het terras voor het Cobra Museum verkeerde op zaterdag 26 juni 2021 in Mexicaanse sferen toen de redactie van Amstelveenweb daar een bezoek bracht.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

Het terras voor het Cobra Museum is gezellig ingericht en het wachten is op de dansers


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

Voor het Museum kon men heerlijke Mexicaanse hapjes kopen, deze dames zijn druk bezig met het klaarmaken van de vulling


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

Deze dame is druk bezig een taco te vullen


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

De tafel is ingericht met allerlei Mexicaanse waar


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

Op een foto uit het persbericht stond een groep Mexicaanse dansers in kleurrijke kostuums dus daar rekende de redactie ook op. Helaas kwam die groep niet op de afgesproken tijd. Wel was er een enthousiast koppel, Francella en Diego, dat ook vol vuur danste, echter zonder een vrolijk gekleurde kledij. Zij brachten een prachtige dansshow ten tonele op de muziek van Mayimbe y Barbaro Fines Forte. Het was zo vrolijk dat twee andere mensen niet stil konden blijven zitten en even enthousiast meedansten. De zon, het kleed, de stoeltjes op het terras, de verkrijgbare hapjes, alles gaf een gezellige sfeer en die is nog niet voorbij.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

De dansers in Mexicaanse kledij kwamen niet, maar Francella en Diego brachten wel een prachtige dansshow ten tonele


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

Ze zwierden en zwaaiden van de ene naar de andere kant en de toeschouwers genoten


In januari 2010 besloot Barbaro Fines Forte, een Cubaanse pianist die in Lima (Peru) woont, dat het tijd was om zijn eigen band op te richten. Barbarito, zoals hij bekend is bij zijn fans, had eerder gewerkt met een aantal beroemde bands in Cuba - Bakuleye, La Charanga Forever, Alain Daniel, La Rebambaramba, Moneda Dura, Issac Delgado, Paulito F.G, La Caro Band en in Peru met Los Conquistadores de la Salsa. Lima is altijd een belangrijk centrum van Timba geweest, maar de in Peru gevestigde bands hadden weinig internationaal succes, misschien door de moeilijkheid van de Cuba-centrische aard van timba fans, en misschien omdat de meeste bands zich concentreerden op het doen van covers van timba hits in plaats van het ontwikkelen van origineel materiaal. (door de copyright regels heeft de redactie de originele audiotrack van de video vervangen door vrij te gebruiken timba muziek)

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2021)

Het werkte aanstekelijk want deze dames konden niet meer stil blijven zitten!
Timba heeft altijd betekend 'met hart en ziel muziek maken'. In Cubaanse orkesten, wanneer zij son montuno (Son montuno is een subgenre van de son cubano, ontwikkeld door Arsenio Rodríguez in de jaren 1940) of andere dansbare ritmes spelen, gebruiken de zangers de uitdrukking timba om de rest van de muzikanten uit te nodigen de 'temperatuur' van het lied te verhogen en het publiek energie te geven. Het wordt gekenmerkt door een uitgebreid gebruik van piano, drums, Latijnse percussie (pailas, conga's, güiro) en koperinstrumenten, voornamelijk trompet en trombone.

Het Cobra Museum en het terras blijven nog even in Mexicaanse sferen en om hiervan te genieten zijn er nog genoeg data over: 30, 31 juli, 1 augustus & 27, 28, 29 augustus en 24, 25,  26 september 2021. (elk laatste weekend van de maand). Er is dan een Foodmarket van 10 tot 22 uur op het Sandbergplein en kunnen kinderen worden geschminkt van 14 tot 18 uur. Op de dansvloer worden Mexicaanse dansen uitgevoerd  van 15 tot 17 uur. De wervelende Cobra talkshow over de  tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera zijn op groot scherm doorlopend te zien in de  Voordrachtzaal van het Cobra Museum.

Voor het hele  gezin is er elke zaterdag een familieworkshop My Deer Self (6+) van 11 tot 13 uur maar daar moet wel voor gereserveerd worden. Elke zondag kan iedereen kosteloos aanschuiven in het CoBrA  Atelier van 11 tot 14 uur. Kijk verder op de website van het Cobra Museum.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea