Bijgewerkt: 22 april 2024

Roda 23 - 1958

Foto's -> Bovenkerk -> Sport en Vereniging

Roda 23

(Rosenberg collectie - 1958)

Foto van een elftal van Roda '23 uit 1958 genomen na het behalen van het kampioenschap, vierde klasse KNVB.

Roda Amstelveen
(Amstelveen.com collectie - 2003)
Toegang tot de sportvereniging Roda 23 aan de Noorddammerweg
Bij Roda kan men voetballen, turnen en/of volleyballen.

De voetbalclub RODA werd in Bovenkerk opgericht op 31 augustus 1923 onder voorzitterschap van H. Kroon. 90% van de toenmalige bewoners van Bovenkerk waren anti-voetbal en daardoor verliepen de eerste wedstrijden op de zandbatterij niet zonder moeilijkheden. De contributie was bijzonder laag, zodat de doelpalen een kwetsbaar bezit vormden. Deze werden daarom na elke wedstrijd mee naar huis gedragen.

Het ontstaan van nieuwbouw ('het Urbanus-park') bracht een nieuwe geest in de buurtschap, waarvan 'Roda' profiteerde. Op het land van de heer Broekhuizen, gelegen tegenover het 'Urbanuspark', werd het eerste erkende voetbalveld aangelegd.

Verbouwd clubhuis
Op zondag 18 september 2011 vond op het sportcomplex van RODA '23 aan de Noorddammerweg 48C in Amstelveen de officiële oplevering plaats van het verbouwde clubgebouw. De afgelopen  zomer vond er een omvangrijke verbouwing plaats bij RODA’23. De benedenverdieping van het clubgebouw werd geheel gerenoveerd. De vereniging beschikt nu over een multifunctionele ruimte met o.a. een ontvangstruimte, vergaderkamers, een scheidsrechterskleedkamer, een praktijkruimte voor de fysiotherapeut en 10 compleet nieuwe kleedkamers.

Roda Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Voetbalspelers op het speelveld van Roda '23

Klik hier voor andere foto's in de categorie Bovenkerk