Bijgewerkt: 13 april 2024

Uitslag Rabo-Clubsupport
mooie resultaten - 2020

Foto's -> Sport -> Sport algemeen

Uitslag Rabo-Clubsupportmooie resultaten
(Bron Rabobank - 2020)

Leden van de hockeyclub HCJ in Rabo kleuren. De grootste sponsor in het hockey in Nederland is de Rabobank. Meer dan 80% van de hockeyverenigingen heeft een sponsorrelatie met een lokale Rabobank en daarnaast is de Rabobank Nederland al sinds 1998 partner van de hockeybond

Bron: Rabobank Amstel en Vecht - 09-11-2020

De afgelopen weken hebben vele inwoners van de regio's Amstelveen, Weesp, Muiden, Muiderberg, Abcoude, Baambrugge en Ouderkerk aan den Amstel gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport 2020 zijn er 94 bestedingsdoelen opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning en stemden Rabobank-leden vervolgens op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen.
Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen dus als geroepen. Tijdens de lockdown tussen maart en juli van 2020 viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 77 % van de inwoners uit de provincie Noord-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was. Ruim 70 % van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Uğur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht: 'Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank op het gebied van kennis, netwerk en financiën.' Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moeten krijgen.

Resultaten Rabo ClubSupport
Via Rabo ClubSupport kunnen clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven, dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. In het werkgebied van Rabobank Amstel en Vecht hebben 94 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober 2020 konden Rabobank-leden via de Rabo App stemmen  op hun favoriete club of vereniging. Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden de 94 verenigingen verrast met een persoonlijke videoboodschap. Ook ontvangen de clubs een cheque met daarop de opbrengst voor hun club.

Theater City of Wesopa in Weesp gaat aan de slag met het repareren van de versterkers. City of Wesopa in Weesp verzamelde de meeste stemmen en dus ook het meeste geld. Zij gebruiken de steun voor reparatiekosten voor de versterkers in de zaal. Zwembad Amstelbad uit Ouderkerk aan de Amstel eindigde als tweede en gebruikt de steun voor het op een duurzame manier vervangen van de douchegeisers. Schaatsvereniging de Amstelbocht werd knap derde en gebruikt de steun voor het onderhoud van de landijsbaan.

Betrokken verenigingslid zorgt voor betrokken buurt
Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Uğur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht


De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. 'De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van het werkgebied van onze bank, dat loopt van Amstelveen tot Muiderberg. Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen' - aldus Uğur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport.
De volledige publicatie van het verenigingsonderzoek is te vinden op www.economie.rabobank.com

De leden van de bank konden op de deelnemers stemmen en zo is het totaalbedrag van 100.000 euro verdeeld.
De top 5 van winnaars ziet er als volgt uit:
1) City of Wesopa: 5.669 euro
2) Stichting Fonds Amstelbad: 5.535 euro
3) Schaatsvereniging de Amstelbocht: 3.872 euro
4) Plusbus Weesp: 3.457 euro
5) Stichting Hospice Zuider-Amstel: 2.800 euro.

Benieuwd wat jouw vereniging heeft ontvangen? Kijk dan op Rabo-Clubsupport deelnemers

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport