Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Rembrandtweg 151-153
Kruidenierzaak
Rein Soet - 1955

Foto's -> Straatgezichten -> Rembrandtweg

Rembrandtweg 151-153  KruidenierzaakRein Soet
(Privé collectie - 2015)

VéGé kruidenierszaak van de familie Soet aan de Rembrandtweg 151-153 omstreeks in 1957

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Lustrumboekje - 1960)

De heer Rein Soet, eigenaar van de kruidenierszaak VéGé en lange tijd voorzitter van de Winkeliersvereniging Rembrandt

De familie Soet had voorheen een zaak aan de kruidenierszaak aan de Middenweg 76 van de Middelpolder, maar zag daar niet voldoende perspectieven om zijn zaak uitbreiding te geven. Voor dhr Soet was de vestiging aan de Rembrandtweg geen gok, omdat hij een drukbeklante zaak had en zijn klanten die hij had bleef bedienen. De klantenkring in de Middelpolder bestond voornamelijk uit gezinnen die de levensmiddelen thuisbezorgd kregen.

Foto Amstelveen
(Adresboek 1962-1963 - Amstelveenweb.com)

Advertentie uit het Adresboek 1962-1963 van de kruidenierszaak van Rein Soet


De VéGé kruidenierszaak van familie Rein Soet maakte reclame met 'de enige gezellige bedieningszaak met een groot assortiment MERKARTIKELEN in het Centrum van Amstelveen'. Het was een echte kruidenierszaak waar werkelijk van alles te koop was. Van verse vleeswaren, groente- en visconserven, wijnen en dranken, tot toiletpapier aan toe.
VéGé was de grootste organisatie van zelfstandige winkeliers in Europa. Rein Soet was zelf voorzitter van de winkeliersvereninging 'Rembrandt'.

Foto Amstelveen
(Privé collectie - 2015)

In de kruidenierszaak van Rein Soet kon men werkelijk alles kopen


Op de Rembrandtweg moest VéGé het opnemen tegen de concurrent de Centra. Deze verkondigde een uniek spaarsysteem, maar bij VéGé was ook een spaarsysteem van extra geldzegels. Voordat Soet zijn winkel opende op de Rembrandtweg had hij een zaak aan de Middenweg in de Middenpolder. De klantenkring daar kreeg de levensmiddelen vaak aan huis bezorgd en dat zette hij voort toen hij naar de Rembrandtweg verhuisde. Hij was een vooruitstrevend man en speelde met zijn sortering levensmiddelen in, op de wensen van het moderne gezin. Soet was enige tijd voorzitter van de winkeliersvereniging Rembrandt.

Foto Amstelveen
(Lustrumboek Rembtrandtweg-1960 - Amstelveenweb.com)

Advertentie van de kruidenierszaak van Rein Soet


Foto Amstelveen
(Lustrumboek Rembtrandtweg-1960 - Amstelveenweb.com)


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten