Bijgewerkt: 13 april 2024

Lenteweek School van Geel
Taiji Quan en Qigong - 2018

Foto's -> Sport -> Sport algemeen

Lenteweek School van Geel  Taiji Quan en Qigong
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Cora van Geel en haar zoon Frank Dankelman vertellen over de open dag activiteiten

In de week van 19 tot en met 25 maart 2018 organiseerde Taiji Quan & Qigong School van Geel, gevestigd in de Zon Rondom aan de Ringdijk Bovenkerkerpolder 16, een Lenteweek. Het motto van de vooraanstaande Taiji Quan & Qigong School van Geel, opgericht door Cora van Geel, tevens bestuurslid van de Stichting Taiji Nederland, is: 'ontdek het plezier in bewegen’. Tijdens deze Lenteweek konden belangstellenden op een laagdrempelige manier kennismaken met Chinese bewegingskunsten en andere activiteiten op het gebied van beweging en gezondheid. Er waren enorm veel workshops georganiseerd zoals: Kennismaken met Taiji & Qigong, Taiji voor soepele gewrichten, ‘Meditatie in de Zon Rondom, Silk Reeling en Health Qigong,  Escentie parfum, Yoga Nidra, Familieopstelling, een lezing over de traditionele Chinese Medicijnleer en een bijzondere Theeceremonie & Theeproeverij.

Het was voor de redactie van Amstelveenweb.com al weer een aantal jaar geleden dat zij een bezoek bracht aan de Zon Rondom, dus reden zij op zaterdag 24 maart 2018 de Bovenkerkerpolder in. Naast en onder de tuin van het woonhuis bevinden zich de zaaltjes van de Zon Rondom. De ontvangst door Cora van Geel was weer allerhartelijkst en we maakten kennis met haar zoon Frank Dankelman, al wel bekend via de correspondentie met  Amstelveenweb.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Thai chi oefening wordt gedemonstreerd


In de grote zaal begon een dame met Chinese bewegingskunst en iedereen keek gefascineerd toe. Na deze voordracht liepen we langs verschillende tafeltjes, bijvoorbeeld van de Acupunctuur Nei Ye, maar helaas zat Marry Groen in ’t Woud niet op haar plek, om wat informatie te verkrijgen. Dus kijk op de website van Nei Ye. Cora van Geel voerde een korte massage demonstratie uit bij Hans de Bie. Daarnaast was een tafeltje, waarbij de docent vertelde dat zij meditatieavonden verzorgen. Er wordt 10 april 2018 een film vertoond bij Zon Rondom over hoe mensen innerlijke rust kunnen vinden in de meest moeilijke situaties. Aansluitend op 13-14-15 april 2018 wordt een cursus aangeboden, waar men leert hoe je in rust kan komen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Hans de Bie krijgt een massage van Cora van Geel


Cora van Geel vroeg de aanwezigen om aandacht. Zij deelde een ieder mee dat haar zoon Frank Dankelman vanaf heden School van Geel meer zal gaan leiden en dat hij zelf ook cursussen gaat geven – Mee Bewegen in de Zon Rondom. ‘Moeder’ Van Geel zal nog wel een tijdje meedraaien, maar geleidelijk naar de achtergrond treden. Op dit mooie nieuws werd geproost met een glaasje Prosecco en vervolgens kon een ieder een heerlijk vegetarisch linzensoepje nuttigen, gemaakt door één van de aanwezigen: Anna Hameling. De echtgenote van Frank had voorheen een cateringbedrijf, dus als er in de toekomst hapjes, of andere zaken nodig zijn, kan zij die mooi verzorgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Handlezeres Marja Winters onderzoekt de handen van Hans de Bie en hij krijgt direct een levensles van de vrouw.
Hans is al 85 jaar en het wordt dus de hoogste tijd dat hij de les volgt


Vervolgens toog de redactie naar een kamertje, wel heel erg warm gestookt, van Marja Winters, waar zij de handen las van wederom de heer De Bie. Het was interessant te vernemen wat de lijnen in de handen te vertellen hadden. Juist toen de redactie het pand wilde verlaten, had ineens een aantal mensen plaats genomen op het terras en krasten met houtskool een papier zwart. De les ging over het tekenen van het uitzicht in de Bovenkerkerpolder, maar verder dan een zwarte bladzijde en de lijn van de horizon is Amstelveenweb niet gekomen. Op een avond was er ook nog een klankschalenconcert, maar helaas kon de redactie wegens andere verplichtingen dit niet bijwonen. Het moet vast heel mooi zijn geweest, net als dit bezoekje dat wij brachten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Cursisten proberen met een stuk houtskool een kunstwerk maken op het terras


De lenteweek werd in de Zon Rondom afgesloten op zondag 25 maart met een familieopstelling. Een familieopstelling is een therapeutische sessie, waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt, waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, vaak familieleden van degene die het vraagstuk inbrengt, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. De vragende deelnemer geeft hen een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de therapeut. Kijk voor meer informatie bij het maken van een familieopstelling.


Neem een kijkje via de video, bij de Zon Rondom

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het terras met de cursisten gefotografeerd letterlijk vanuit de Bovenkerkerpolder


Wilt u meer weten over activiteiten die School van Geel organiseert, kijk dan regelmatig het nieuws op Amstelveenweb.com in het oog of ga naar Taiji Quan & Qigong School van Geel. Amstelveenweb wenst Frank Dankelman veel succes met het voortzetten van de Zon Rondom.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport