Bijgewerkt: 13 april 2024

Afscheid Marius van Wetering
en Wim van het Nederend - 2018

Foto's -> Sport -> Sport algemeen

Afscheid Marius van Wetering en Wim van het Nederend
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De laatste voetbalwedstrijd van Marius van Wetering (85) en Wim van het Nederend (87)

20 jaar inzet voor zaalvoetballende kinderen
Woensdag 21 maart 2018 werden de laatste wedstrijden gespeeld van de grote scholen zaalvoetbal-competitie. Deze competitie was gestart in oktober 2017 en vond nu zijn climax in spannende wedstrijden om het kampioenschap in de poules, maar vooral om het kampioenschap van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De jongens voetballen erg fanatiek


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Emotionele momenten na de voetbalwedstrijd. Het is duidelijk dat wij hier niet de winnaars zien


Twee teams van basisschool De Triangel, één team van de Roelof Venema School en één team van de Michiel de Ruiterschool streden om de prijzen. Uiteindelijk werd de Michiel de Ruiterschool de grote winnaar na een 5-1 overwinning en de finale bij de jongens en De Triangel bij de meisjes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Na de wedstrijd gaat Peter Bot wethouder Sport met Fred van Oijen, directeur van basisschool De Cirkel, maar ook toernooidirecteur even overleggen


Toch stonden niet alleen de voetballers in het middelpunt van de belangstelling. De twee scheidsrechters, Marius van Wetering (85) en Wim van het Nederend (87), floten hun laatste wedstrijden en namen afscheid van het zaalvoetbal. Deze mannen offerden respectievelijk bijna 25 jaar en 13 jaar hun woensdagmiddag met veel plezier op om de kinderen van de groepen 7 en 8 al fluitend leiding te geven. Bijzonder is, dat zij dit tot op hoge leeftijd zijn blijven doen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Nog een laatste groepsfoto met de heren en hun oorkondes en de voetbalteams


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het winnende voetbalteam maakt zich klaar voor de prijsuitreiking


Zij werden door de voorzitter van de zaalvoetbalcompetitie Fred van Oijen directeur van basisschool De Cirkel en Peter Bot (BBA) wethouder Sport uitgebreid in het zonnetje gezet. Naast prachtige bossen bloemen, ontvingen beide toppers een Gemeentelijke Oorkonde als blijk van dankbaarheid. Wethouder Bot reikte de oorkondes uit aan de twee sportveteranen, waarop stond geschreven:
'Tientallen jaren heeft u zich gepassioneerd ingezet als scheidsrechter en begeleider van de zaalvoetballende jongens en meisjes in Amstelveen. Dank voor uw enthousiasme en geweldige toewijding!
Amstelveen, 21 maart 2018
Namens College van Burgemeester en Wethouders
Peter Bot, wethouder Sport'Ieder jaar doen de Amstelveense basisscholen mee aan de zaalvoetbalcompetitie. Kinderen uit de groepen 7 en 8 krijgen dan de mogelijkheid om in een team mee te doen aan deze wedstrijden op woensdagmiddag. Er zijn twee jongensteams en er is een meisjesteam. Het zaalvoetbal vindt plaats tijdens de wintermaanden. Daarna kunnen kinderen zich opgeven voor veldvoetbal.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport