Bijgewerkt: 27 februari 2024

Nederland vs Tsjechië - 2017

Foto's -> Sport -> Volleybal

Nederland vs Tsjechië
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Voetbaltrainer Bart Logchies heet iedereen welkom in de wijk Bankras in Amstelveen

Op vrijdagmiddag 12 mei 2017 belandden onze redactieleden op uitnodiging van de Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO), plotseling in een totaal voor hen ongekende zetting, namelijk in de wereld van volleybal. Wij hebben in het verleden al een paar keer volleybalwedstrijden verslagen, maar van zo dichtbij hebben wij de helden van de Bankrashal nog nooit gezien. Het programma voor genodigden begon in Wijkcentrum Alleman, waar de betrokkenen en buurtbewoners een kopje koffie, thee of frisdrank konden drinken. Om 16.oo uur  werd iedereen verwelkomd en werd verteld over het Bankrasmodel. Het Bankras model, vernoemd naar de Amstelveense Bankrashal, stond jarenlang symbool voor de successen van het topvolleybal in Nederland, dat vanuit Amstelveen gefaciliteerd werd. Het model stond voor een revolutionaire aanpak, waarbij een groep getalenteerde volleyballers zich volledig inzetten om het hoogst haalbare in hun sport te bereiken. Zij sloegen de nationale competitie over en trainden uitsluitend voor internationale wedstrijden. De grondlegger van dit model was volleybalcoach Arie Selinger. Deze volleyballers waren onderdeel van het beroemde 'Bankrasmodel'. Oud-bondscoach Joop Alberda, die de Lange Mannen in 1996 naar Olympisch goud leidde, was ook aanwezig bij de huldiging.

In aanloop naar het EK volleybal in Bulgarije en Italië in oktober was de oude Bankrashal de locatie voor een teambuildings- en trainingsdag voor spelers en staf 2015 van het Nederlands Volleybalteam. Het Nederlands team trainde en sliep in de oude Bankrashal in de hoop, dat de behaalde successen navolging krijgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het Volleybal monument in Amstelveen


Met het doorknippen van een groot lint met een reuze schaar, door oud-volleybalinternationals Ron Bondri, Bert Goedkoop, Jan Postuma, Patrick de Reus, Rob Grabert, Gerard Verhalle, Martin Treffer, Peter Murphy, Peter Blange met Peter Bot (BBA) wethouder Sport en Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn van de gemeente Amstelveen het volleybalmonument officieel onthuld.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Oud-volleybalinternationals Ron Bondri, Bert Goedkoop, Jan Postuma, Patrick de Reus, Rob Grabert, Gerard Verhalle, Martin Treffer, Peter Murphy, Peter Blange onder het Volleybal-monument


Dezelfde avond kwam iedereen weer bij elkaar in de Emergohal, waar het Nederlands volleybalteam een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Tsjechië. Deze wedstrijd kon niet in de nieuwe Bankrashal worden gehouden, omdat daar geen tribunes zijn geplaatst, helaas. Wel genoeg parkeerplaatsen maar nauwelijks tribunes, toch wel erg jammer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het Nederlandse volleybalteam in de Emergohal in Amstelveen op 12 mei 2017


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het Tsjechische volleybalteam in de Emergohal in Amstelveen op 12 mei 2017


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Adam Bartos (nr. 14) loper van het Tsjechische team voert een van zijn acties uit met behulp van zijn teamgenoten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Dirk Sparidans (nr. 8), Robbert Addringa (nr. 18) en Thijs den Horst (nr. 4) in de aanval tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië om 20 uur 42 in de Emergohal


Het Nederlandse volleybalteam sloot na 3 sets hun tweede oefeninterland tegen Tsjechië winnend af. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen won een dag later in het Noord-Hollandse Wognum met 3-2 van de Oost-Europeanen. In een uitverkochte sporthal De Bloesem knokte Nederland zich knap terug van een 2-1 achterstand om vervolgens toch met 3-2 te winnen. Het was dus een sportieve lange dag voor de redactie en met toeterende oren van de discomuziek die aldoor klonk voor na en tussen de wedstrijd, keerden zij weer huiswaarts.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport