Bijgewerkt: 19 mei 2024

Hudson’s Bay in V&D? - 2016

Foto's -> Gebouwen -> Winkels

Hudson’s Bay in V&D?
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het Buitenplein in het Stadshart Amstelveen met het verlaten gebouw van V&D op 23 april 2016

De aanvraag voor een omgevingsvergunning pdf 8 pagina’s)voor het oude V&D pand is binnen. A.S.R., de eigenaar van het pand, heeft deze bij de gemeente ingediend. Dit maakt de weg vrij voor een eventuele komst van warenhuisketen Hudson’s Bay.

De aanvraag is van groot belang voor Amstelveen. Het voormalige pand is een kwart van het Stadshart met 20.000 m² winkeloppervlakte. Hiermee wordt de oostkant van het Stadshart verder versterkt. Ook voor Unibail Rodamco (UR), de grootste eigenaar in het Stadshart, is de ontwikkeling aan de oostzijde een goede zaak.

Uiteraard moet er verbouwd worden. De vernieuwde parkeergarage biedt straks 15.000 m² aan parkeerruimte. Aan de kant van het Handelsplein is het Japanse restaurant Kokusai is al een succes en er komt een hotel naast de Rabobank Parktoren.

Foto Amstelveen
(Bron Rijnboutt Architecten - 2016)

Een tekening van de ingediende plannen van de verbouwing van het oude V&D pand in Amstelveen, ontworpen door Rijnboutt Architecten Amsterdam


Foto Amstelveen
(Bron Citigate First Financial - 2016)

Mr. Richard Baker (1965), Executive Chairman van HBC. Hij is de Gouverneur en Executive Chairman van de Hudson's Bay Company. Het bedrijf is actief in Galeria Kaufhof in Duitsland, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue en Saks Fifth Avenue OFF 5TH in de Verenigde Staten en Hudson's Bay en Home Outfitters in Canada en binnenkort in Nederland


Topman Richard Baker heeft van Hudson’s Bay een prachtig bedrijf gemaakt. In juni heb ik hem gesproken in Amsterdam. Hij gaf toen al aan graag in Amstelveen te willen investeren. Daarom hoop ik op een goede samenwerking tussen A.S.R, Unibail Rodamco en de gemeente. Er is voldoende ruimte om te moderniseren binnen het huidig Stadshart. Over de plannen in 2013 om het Stadshart te kantelen richting Schildersbuurt ben ik nooit enthousiast geweest. Hierdoor zou de oostkant op het tweede plan komen. Op de lange termijn is dat slecht voor de stad. De kracht van ons Stadshart is de functiemenging van winkels, cultuur, horeca en wonen.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen