Bijgewerkt: 13 april 2024

Afscheid van artistiek directeur - 2016

Foto's -> Musea -> Cobra Museum
tot 2022


Afscheid van artistiek directeur
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Katja Weitering artistiek directeur van het Cobra Museum in 2012

Na 12 jaar bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste zes jaar als artistiek directeur, neemt Katja Weitering afscheid van het museum in Amstelveen. Per 1 augustus 2016 gaat zij bij Museum Catharijneconvent aan de slag als Hoofd Projectbureau. Weitering wordt verantwoordelijk voor de tentoonstellingen in het museum. Het eerste project waar ze zich mee bezig zal houden is een grote tentoonstelling over Maria die begin 2017 zal openen.

Katja Weitering (1975) trad in 2004 als conservator in dienst bij het Cobra Museum. Eerder was zij werkzaam bij het Bonnefantenmuseum en ING Art Management. Sinds 2010 vormt ze samen met zakelijk directeur Els Ottenhof de directie van het Cobra Museum. Onder haar artistieke leiding ontwikkelde het museum een ambitieus programma van succesvolle tentoonstellingen, waaronder Klee & Cobra. Het begint als kind, From the Guggenheim Collection en recentelijk Miró & Cobra. Experimenteel spel. Tevens verbond Weitering het erfgoed van de Cobra beweging aan hedendaagse kunst, met onder andere solopresentaties van Nathaniel Mellors, Rob Voerman en Jennifer Tee.

Hugo Siblesz, voorzitter van het Bestuur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst: ‘Katja Weitering is de afgelopen jaren van grote betekenis geweest voor het Cobra Museum. Ze heeft het museum naar een hoger artistiek niveau getild en vernieuwende presentaties ontwikkeld. We wensen haar veel succes toe in haar nieuwe rol bij Museum Catharijneconvent. Het bestuur van het Cobra Museum gaat op zoek naar een nieuwe artistiek directeur.’


Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea