Bijgewerkt: 4 oktober 2023

V&D is niet meer - 2016

Foto's -> Gebouwen -> Winkels

V&D is niet meer
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Op de foto is de gesloten ingang van het warenhuis V&D in Amstelveen op 15 februari 2016. Op het bord staat: 'Wegens omstandigheden zijn wij gesloten V&D en La Place'

Persbericht 16 februari
De curatoren van Blix advocaten van V&D en La Place laten weten, dat het betrokkenen tot hun spijt niet is gelukt om tot een doorstart te komen voor de V&D-warenhuizen. De beoogde doorstart van V&D Group is daarmee beperkt gebleven tot de verkoop van de externe La Place-vestigingen aan Jumbo. Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiele koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen. De curatoren van Blix advocaten van V&D en La Place laten weten, dat het betrokkenen tot hun spijt niet is gelukt om tot een doorstart te komen voor de V&D-warenhuizen. De beoogde doorstart van V&D Group is daarmee beperkt gebleven tot de verkoop van de externe La Place-vestigingen aan Jumbo. Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiele koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen.
De curatoren spreken hun dank uit aan alle medewerkers voor hun inzet gedurende de afgelopen periode, alsmede aan alle partijen die zich maximaal hebben ingezet om een doorstart tot stand te brengen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De V&D in 2013


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het gebouw van de V&D vanaf het Buitenplein gefotografeerd in 2013

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De ingang van de V&D op 24 december 2015


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het gebouw van de V&D op 24 december 2015 vanaf de Meander gefotografeerd


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De ingang van het restaurant La Place in het gebouw van de V&D in Amstelveen op 25 januari 2016


Persbericht 15 februari 2016
In het afgelopen weekend heeft intensief overleg plaatsgevonden tussen alle partijen die zijn betrokken bij een doorstart van V&D. Hierbij is goede vooruitgang gerealiseerd, maar uiteindelijk hebben de curatoren van Blix advocaten moeten constateren, dat de zeer complexe ‘puzzel’ op dit moment nog niet kan worden gelegd. De curatoren hebben de vastgoedverhuurders een verlenging van 72 uur voorgesteld om door te kunnen spreken met alle betrokken partijen, in de hoop alsnog een oplossing te bereiken. De warenhuizen van V&D blijven vandaag en morgen gesloten voor publiek om de winkelvoorraden te inventariseren. Verschillende berichten in de media wordt gemeld, dat de warenhuizen van V&D nog minstens anderhalve maand dicht blijven.

Eerdere bericht op 11 februari 2016:
Gisterenmiddag en -avond heeft constructief overleg plaatsgevonden tussen een aantal verhuurders van de V&D-warenhuizen, Cool Investments en de curatoren van V&D en La Place. Tijdens de bijeenkomst is verder gesproken over een duurzame oplossing voor de huisvesting van de circa 45 warenhuizen die Cool Investments wil doorstarten. Er is goede vooruitgang geboekt en er is afgesproken, dat binnen drie dagen onvoorwaardelijk overeenstemming moet bestaan over de uitgangspunten voor tenminste 35 locaties. Ook heeft Cool Investments laten weten, dat de financiering bijna rond is; de financieringsaanvraag bij de bank loopt voorspoedig. De curatoren zijn blij met de geboekte vooruitgang en zijn hoopvol dat hiermee een succesvolle doorstart van een zeer groot deel van de V&D-warenhuizen dichterbij is gekomen.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen