Bijgewerkt: 15 juli 2024

Visspecialist met
CO2-reductie certificaat - 2015

Foto's -> Gebouwen -> Winkels

Visspecialist met CO2-reductie certificaat
(Bron H. Schilder - 2015)

Henry Schilder, de Volendammer Visspecialist aan de Van der Hooplaan met het 'Beste zelfstandige winkelier' certificaat en een verkoopster met haring

Nadat visspecialist Henry Schilder uit Amstelveen vorig jaar nog werd verkozen tot 'Beste Zelfstandige Winkelier', zijn de Volendammers dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen. Omdat Schilder met het bakken van verse vis bijdraagt aan een beter milieu hangt er sinds kort het zogeheten “CO2-reductie certificaat” aan de muur. De oude frituurolie van de visspecialist wordt namelijk gerecycled tot biodiesel en deze biodiesel heeft een gunstiger effect op het milieu dan fossiele brandstof. Volgens eigenaar Henry Schilder van Volendammer Visspecialist H. Schilder uit Amstelveen is innovatie de sleutel tot zijn succes: “Wij proberen al 25 jaar te innoveren. Want ook in onze branche moet je altijd alert blijven en inspelen op de wensen van de consument. Wij hebben een breed en divers assortiment en staan altijd open voor vernieuwing. Wij proberen zoveel mogelijk duurzaam en energiezuinig te werken”.

Bewuste samenwerking
Sinds de start van zijn viswinkel probeert Henry bewuste keuzes te maken. Het scheiden en recyclen van zijn afval is hier een onderdeel van. Wekelijks worden tientallen liters oude frituurolie opgehaald. Zodra de olie zijn dienst heeft bewezen en de kibbeling goudbruin heeft gebakken, krijgt het een tweede leven. Schilder’s frituurolie wordt namelijk door het recyclingbedrijf Rotie opgehaald en gerecycled tot tweede generatie biodiesel. “Ik kan mij nog herinneren, dat de heren van Rotie 25 jaar geleden voor het eerst onze oude olie kwamen ophalen bij onze toenmalige vestiging in de supermarkt van Bovenkerk/Amstelveen. Het is toch prachtig, dat tegenwoordig auto’s kunnen rijden op onze oude olie?”.

Biodiesel
Biodiesel kan niet direct bij het tankstation getankt worden, maar wordt toegevoegd aan de diesel die dagelijks wordt getankt. Dat is een goede ontwikkeling, want het gebruik van biodiesel verlaagt de CO2-uitstoot tot meer dan 85% ten opzichte van fossiele brandstof. Daarnaast biedt biodiesel een oplossing voor het opraken van de fossiele brandstoffen. Met het bakken van kibbeling bijdragen aan een beter milieu? Tegenwoordig is het mogelijk.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen