Bijgewerkt: 13 april 2024

Jennifer Tee wint Cobra kunstprijs - 2015

Foto's -> Musea -> Cobra Museum
tot 2022


Jennifer Tee wint Cobra kunstprijs
(Bron Cobra Museum - 2015)

Jennifer Tee links: Heart Ferment, urn van keramiek gevuld met crystallen en specerijen, 2014.
Rechts: Star-Crossed, Witte de With, Shanghai expo, China, 2010

-Affiniteit met de nalatenschap van Cobra op het gebied van interesse in volkscultuur, het multiculturele karakter, de experimentele werkwijze en nadruk op de materialiteit maken Tee een passende winnaar
-Prijs omvat geldbedrag, solotentoonstelling en publicatie
Jennifer Tee (1973) is de winnaar van de 6de editie van de Cobra Kunstprijs Amstelveen. Met de Cobra Kunstprijs Amstelveen vraagt het Cobra Museum voor Moderne Kunst en de gemeente Amstelveen aandacht voor de waarden van de Cobra beweging in relatie tot de hedendaagse kunstpraktijk. Die waarden zijn experimenteel, geëngageerd en interdisciplinair. De jury onder leiding van Saskia van Kampen, verbonden aan Museum Boijmans Van Beuningen, zegt daarover: Jennifer Tee toont zich al jaren een uniek multi-talent, dat zich met schijnbaar even groot gemak stort op het maken van een diepzinnige choreografie als een omvangrijke hangsculptuur.

Opvallend daarbij is, dat hoe coherent en gelaagd haar werk ook is, het toch toegankelijk blijft voor een breed publiek. De jury was dan ook unaniem in haar oordeel om multidisciplinair kunstenaar Jennifer Tee de Cobra Kunstprijs Amstelveen 2015 toe te kennen. Jennifer Tee krijgt een prijs bestaande uit een geldbedrag van € 10.000, een solotentoonstelling in het Cobra Museum en een publicatie. De tentoonstelling zal eind 2015 plaatsvinden.

De jury van de Cobra Kunstprijs Amstelveen bestaat uit: Saskia van Kampen (conservator Museum Boijmans Van Beuningen, voorzitter), Domeniek Ruyters (hoofdredacteur MetropolisM), Roos Gortzak (De Vleeshal Middelburg) en Katja Weitering (artistiek directeur Cobra Museum). Eerdere winnaars van de Cobra Kunstprijs Amstelveen waren Joost Conijn 2005, Johannes Schwartz 2007, Gijs Frieling 2009, Nathaniel Mellors 2011 en Metahaven in 2013. Het bestuur van de stichting Cobra Kunstprijs Amstelveen bestaat uit: verzamelaar Marieke Sanders-ten Holte , architect Mels Crouwel, juridisch en financieel adviseur Eelco Dijk en zakelijk directeur van het Cobra Museum Els Ottenhof.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea