Bijgewerkt: 21 juni 2024

Mode van Patricia Bruynse - 2013

Foto's -> Kunstenaars -> Amstelveense Kunstenaars

Mode van Patricia Bruynse
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Vlnr.: Anouschka Bezuijen, adviseur kabinetzaken van de gemeente Amstelveen, Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen en Patricia Bruynse modeontwerpster in gesprek over haar kledingontwerpen

De Amstelveense Patricia Bruynse die de redactie van Amstelveenweb al kende van de 21ste Atelierroute in 2012, verwelkomde ons in de Kunstuitleen Amstelveen. Haar tentoonstelling, 'De vrouw in haar element' werd daar op zaterdagmiddag 9 maart 2013 geopend door Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen.

Op de 1ste etage stonden een paar paspoppen met prachtige japonnen en ook hingen er foto’s aan de wand, waarop de bezoekers konden zien, dat Patricia naast mooie japonnen ook bijbehorende jasjes en broeken maakt. Zij houdt van kleur en vrolijke prints die elegant en zeer vrouwelijk zijn. Haar pret-à-porter kledinglijn is geïnspireerd door de prachtige etnisch stoffen die vrouwen in Azië dragen en de prachtige zijde die hier gemaakt wordt.

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een paar paspoppen en heel veel foto's zijn de getuigen van de zeer uiteenlopende kledingontwerpen van Patricia Bruynse


Patricia heeft het ontwerpen van jongs af aan geambieerd en met haar praktische instelling naast haar werk als Personal Assistant heeft zij bij de Rotterdamse Snijschool het ontwerpen van kleding geleerd. Hierna heeft zij vele jaren op maat kleding voor dames gemaakt en ontwierp ook avond kleding en bruidsjurken.

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Voor de officiële opening begint, is er nog genoeg tijd om de geheimen van een kledingontwerpster te ontfutselen


bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen is zeer geïnteresseerd in de werkwijze van Patricia en zijn vragen worden in hoog tempo beantwoord


Zij werkt alleen met pure en natuurlijke materialen zoals zijde, katoen en linnen. Patricia houdt de mode trends goed in de gaten, maar laat zich hier niet door beïnvloeden in haar collectie. Ook duurzaamheid draagcomfort, kleur, vrouwelijkheid en élégance zijn belangrijk voor haar en maakt tijdloze collecties die onderhevig zijn aan trend en mode. Haar collectie is werkelijk uniek en alleen verkrijgbaar via haar webboetiek Patricia Bruynse.

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Hetty Tjalkens, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen verwelkomt iedereen tijdens de opening van deze bijzondere tentoonstelling


Hetty Tjalkens, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen verwelkomde iedereen en zei:
'Goedemiddag dames en heren,
Hartelijk welkom en een speciaal welkom voor Patricia, burgemeester Jan van Zanen, raadsleden, bestuur van de kunstuitleen. Wij hebben een bijzondere tentoonstelling in huis gehaald. Mode! Bij een tentoonstelling in de kunstuitleen denk je al gauw aan schilderijen, of grafische werken, foto’s misschien.

Patricia heeft al een paar keer meegedaan aan de Amstelveense Atelierroute en zo kwam het ter sprake om haar mode eens een keer in de kunstuitleen te laten zien en zo geschiedde. U ziet hier een aantal van haar prachtige ontwerpen, gemaakt van hoge kwaliteit Indiase zijde en Patricia heeft mij verteld, dat ze gedurende de tentoonstelling een aantal keren andere ontwerpen zal laten zien.

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Patricia en de gasten volgen de toespraak van Hetty Tjalkens


Rondom deze tentoonstelling is een aantal activiteiten gepland, volgende week zaterdag 16 maart 2013 een modeshow. Patricia zal dan veel tekst en uitleg geven bij haar ontwerpen. Collega’s van de kunstuitleen lopen mee, wij zijn van alle markten thuis en dames, maar ook heren. Als u nog naar de modeshow wilt komen kijken, dan kan dat, maar geeft u zich even op bij mijn collega’s aan de balie. En: het is gratis. De modeshow begint om 15.00 uur. De week daarna op 23 maart ook om 15.00 uur, organiseren wij een high tea met een Indiase zangeres en ook daar bent u van harte welkom. Genoeg gepraat, ik geef het woord van harte aan Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, die de tentoonstelling zal openen.'

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen tijdens zijn epische toespraak, die aan het einde een poëtische hoogte bereikte


Burgemeester Van Zanen snelde zich naar de microfoon en zei het volgende:
'Dames en heren, mevrouw Bruynse, waar u vandaan komt, van Terschelling, uit de mooie Vierhoven, uit Amsterdam-Noord, als je te veel geld hebt, dan heb je in Amsterdam een pied-à-terre, of je komt uit Amstelveen, of uit de verre regio’s. Dames en heren, een vrouw in haar element! Dat roept ongetwijfeld bij enkelen associaties op, bij u ook, zoals deze vrouw - is gelukkig, - is blij met haar werk, - zit goed in haar vel'…..

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De bezoekers in de achtergrond volgen de toespraken

(De rest van de toespraak kunt u beluisteren en kijken in de video).

Juist door het feit, dat het niet heel druk was tijdens de opening, was er ruimte om persoonlijk met Patricia te spreken. Ook haar ouders en broer waren aanwezig en dat maakte het geheel tot een gezellig samenzijn. Iedereen kon rustig de collectie op de foto’s bekijken, de kleding van de paspoppen onder de loep nemen en even voelen aan de stoffen. Normaal kan dat niet, maar deze keer wel, omdat de modellen al eerder gedragen waren. Zo kon je ook zien, hoe mooi alles was afgewerkt. Je kon bijvoorbeeld alleen zien, dat ergens een rits in zit, doordat het hangertje om hem open te trekken zichtbaar was. Patricia vertelde, dat de mooie stoffen zijn heel fijn te dragen en dat ze de kleding heel makkelijk te wassen is. Volgende week kunt u een uitgebreide collectie bekijken, zeker de moeite waard om te komen. Mede doordat als je iets koopt er slechts één, of enkele exemplaren van zijn. Het was een gezellige bijeenkomst, informeel en toch met een officieel tintje.

bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Patricia Bruynse, modeontwerpster is helemaal ontroerd, maar heel blij na de toespraken


bruynse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen feliciteert Patricia Bruynse met haar prachtige kledingontwerpen. Een modeshow wordt op zaterdag 16 maart 2013 opgevoerd met echte modellen op de catwalk!


Patricia Bruynse was wederom te zien in de Kunstuitleen Amstelveen op zaterdag 16 maart. De redactie van Amstelveenweb was weer te gast, dit keer om de modeshow te aanschouwen. Patricia gaf uitleg over de kledingontwerpen en hoe deze te bestellen via haar eigen webboetiek Patricia Bruynse. De mannequins deden het heel goed alhoewel het bijvoorbeeld dames van de Kunstuitleen waren, vriendinnen van Patricia, sommigen met hun dochter en zelfs een Indiase mannequin.

De modeshow duurde een half uur, maar dit kan niet allemaal op Amstelveenweb worden getoond. Geniet met ons mee van een impressie van deze modeshow, de prachtige kleurencombinaties van de stoffen en de mannequins.

Haute couture?
Haute couture is het hoogtepunt van mode, ontworpen door modeontwerpers, die voor een selecte markt werken. Er worden slechts één, of soms enkele exemplaren van de kledingstukken gemaakt, die op maat worden gemaakt voor de drager ervan. Alle couturestukken worden dan ook met de hand gemaakt van de fijnste stoffen en met gebruik van de meest verfijnde technieken.

Prêt-à-porter?
Prêt-à-porter, of Ready-to-wear (RTW) is de term voor kleding en schoenen die aangeboden worden in afgewerkte staat en in standaard kledingmaten, dit in tegenstelling tot maatkleding die op maat gemaakt wordt.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstenaars