Bijgewerkt: 14 april 2024

Burgemeester houdt verfactie - 2013

Foto's -> Geschiedenis -> Burgemeester en Bestuurders

Burgemeester houdt verfactie
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouder Raat en burgemeester Van Zanen tijdens hun verfactie

Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Herbert Raat brachten samen een verflaag aan op het met graffiti bespoten KPN-huisje op het Veenendaalplein.

De gemeente Amstelveen mag eigenlijk alleen gemeentelijke eigendommen schoonmaken, of verven maar dit huisje van KPN was na de renovatie van het plein en de speelplaats een doorn in het oog van velen, dat het college besloot met de eigenaar naar een oplossing te zoeken.

verf Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

De verfactie van de leden van het College van Amstelveen is erg succesvol!


De verfactie past uitstekend binnen de nieuwe graffitiaanpak van de gemeente. De gemeenteraad heeft voor 2013 en 2014 50.000 euro extra beschikbaar gesteld voor intensieve schoonmaakrondes, het verbeteren van de opsporing van graffitispuiters, een subsidiemaatregel voor particulieren en diverse maatregelen om graffiti te voorkomen.

Herbert Raat reageert op Twitter: @KPN heeft vanwege het salaris van Eelco Blok (767.000) geen geld om hun eigendom schoon te maken. Daarom doen wij het.
Telecombedrijf KPN komt binnenkort met wethouder Herbert Raat (handhaving) praten over de aanpak van graffiti op KPN-eigendommen. Aanleiding is de recente demonstratieve actie van Raat en burgemeester Jan van Zanen om eigenhandig het met graffiti ondergespoten KPN-huisje aan het Veenendaalplein over te schilderen.

„De speelplaats ernaast was keurig opgeknapt, maar het KPN-huisje zag er met al die graffiti niet uit," zegt Raat. „We hebben KPN gevraagd de graffiti aan te pakken, maar die wilde dat niet. We hebben toen gevraagd: mogen we dan zelf aan de slag? Dat was goed."

Raat vindt het een slechte zaak, dat KPN niets aan het onderhoud van haar eigen huisje wilde doen. „Het kost ze een paar honderd euro. Moet je zien wat ze hun topmannen betalen en uitgeven aan miljarden voor UMTS-licenties. KPN heeft een traditie in Nederland en is ook in Amstelveen belangrijk. Maar hier werkt de plaatselijke firma Netjes, die hier veel bezit heeft, wel mee aan graffitibestrijding, en zo'n grote jongen als KPN geeft niet thuis. Die laat een wethouder en een burgemeester hun eigendommen bij schilderen. Voor KPN is dit echt peanuts."

Kennelijk zit het KPN toch niet lekker. „Waar ze erg gevoelig voor zijn, is imago-schade," vervolgt Raat. „Ze hebben mij gebeld en komen binnenkort praten. Het zou leuk zijn als bij een volgende gelegenheid een KPN-manager ook meehelpt. En dat dit dan ook in andere gemeenten gebeurt. "

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis