Bijgewerkt: 13 april 2024

Heren softballers zilver - 2012

Foto's -> Sport -> Sport algemeen

Heren softballers zilver
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het volledige Nederlandse softbalteam met begeleiding met de zilveren medailles op 28 juli 2012 na de prijsuitreiking

Softbal - Nee, niet zoals u misschien nu denkt: ik heb een Olympische medaille gemist…. Het betreft hier de tweede plek op het Europees Kampioenschap behaald op de velden van DVH-Amstelveen, afgelopen week, door het Nederlands heren (fastpitch) softbal team.

In de knock-out fase van het toernooi werd eerst verdedigend titelhouder Denemarken resoluut opzij gezet, en vervolgens werd in de halve finale van het sterke Groot Brittannië gewonnen. Daarmee was plaatsing voor het Wereldkampioenschap, volgend jaar in Nieuw Zeeland, reeds afgedwongen.

Als laatste mocht Nederland tegen het ongeslagen en oppermachtige Tsjechië aantreden. De mannen van coach Ten Pas gingen tot op de bodem, maar konden helaas niet stunten tegen de sterke Tsjechen. Vooral aanvallend zetten de Tsjechen het Nederlands team continu onder druk, wat niet zo vreemd was omdat het team natuurlijk nog behoorlijk de halve finale tegen GB in de armen en benen had.


Tsjechië spelt tegen Nederland op zaterdagmiddag 28 juli 2012 in Amstelveen


Tsjechië had zijn halve finale de dag ervoor al gewonnen, dus was net wat beter uitgerust. Na een prachtige pot softbal, wederom bekeken door zo’n 500 – 600 toeschouwers, trok Tsjechië de overwinning met 9-2 naar zich toe.

Daarmee was Tsjechië een terechte winnaar van het toernooi en het publiek in Amstelveen blij met de mooie tweede plek van Nederland, maar vooral winnaar, omdat het de hele week een prachtig toernooi op de mooie velden van DVH heeft kunnen zien.

Zowel de officials van de Europese als de Nederlandse bonden, de spelers van alle teams en het publiek dat in grote getale is wezen kijken waren het er allemaal over eens, dit was een prachtig toernooi, goed georganiseerd door DVH-Amstelveen met uitstekende velden, waarvoor ook de gemeente haar uiterste best had gedaan.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport