Bijgewerkt: 13 april 2024

'Klee en Cobra' tentoonstelling - 2012

Foto's -> Musea -> Cobra Museum
tot 2022


'Klee en Cobra' tentoonstelling
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Katja Weitering artistiek directeur van het Cobra Museum verwelkomt de gasten
tijdens de opening van de tentoonstelling 'Klee en Cobra'

De 'Klee en Cobra' tentoonstelling was een blockbuster! De tentoonstelling trok in twee en een halve maand bijna 60.000 bezoekers

De tentoonstelling ‘Klee en Cobra. Het begint als kind’, die vanaf 28 januari 2012 te zien was en afgelopen zondag voor het laatst, trok een record aantal bezoekers en is daarmee de drukst bezochte expositie van het museum.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst trok in ongeveer 2,5 maand tijd bijna 60.000 bezoekers. De praktijk wees uit, dat de expositie een absolute blockbuster was, vanwege de overweldigende belangstelling en de vele enthousiaste reacties van het bezoekend publiek voor de topstukken van Paul Klee en Cobra kunstenaars. De tentoonstelling scoorde een breed scala aan lovende uitingen in de media, zowel nationaal als internationaal.

klee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Alexander Rinnooy Kan voorzitter van de Sociaal Economische Raad opent de tentoonstelling van 'Klee en Cobra' op 27 januari 2012


Ook voor het aanvullende themaprogramma met lezingen, workshops, rondleidingen, lesmaterialen voor scholen en twee bijzondere onderzoeken die in samenwerking met de UvA waren ontwikkeld, bestond grote belangstelling.

klee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De tentoonstelling van 'Klee en Cobra' is goed bezocht


De directie van het Cobra Museum, artistiek directeur Katja Weitering en zakelijk directeur Els Ottenhof, is erg ingenomen met de resultaten. “De tentoonstelling was voor het museum in meerder opzicht een zeer ambitieus project. Maar we zijn de uitdaging met een gedegen plan aangegaan. Vooral zijn we blij, dat we zoveel nieuwe bezoekers uit alle delen van Nederland en daarbuiten hebben kunnen overhalen een bezoek aan het museum en aan Amstelveen te brengen.”

klee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De grote zalen van het Cobra Museum zijn mooi en sfeervol ingericht tijdens de 'Klee en Cobra' expositie


Het bezoekersaantal is tijdens de gehele periode op niveau gebleven, met piekmomenten na de tv-aandacht in het NOS journaal en De Wereld Draait Door. In de laatste week was ook een enorme toeloop te zien, waardoor het museum in het weekend de openingstijden nog heeft verruimd.

De tentoonstelling, die ontwikkeld werd in nauwe samenwerking met het Zentrum Paul Klee in Bern, het Louisiana Museum of Modern Art in Humlebaek (bij Kopenhagen), was voor het laatst in het Cobra Museum te zien.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea