Bijgewerkt: 13 april 2024

John Vrieze overleden - 2009

Foto's -> Musea -> Cobra Museum
tot 2022


John Vrieze overleden
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Archief: John Vrieze opende hier de tentoonstelling 'Triënnale Amstelveen' op 5 oktober 2007

Maandagavond 16 november 2009, is John Vrieze, de directeur van het Cobra Museum in Amstelveen  in zijn woonplaats Amsterdam overleden - meldde het Cobra Museum.

John Vrieze was al geruime tijd ernstig ziek; hij werd 59 jaar.
In zijn laatste functie was hij ruim zes jaar als directeur verbonden aan het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen; hij organiseerde daar vele opvallende tentoonstellingen. Daarvoor was hij als organisator van tentoonstellingen verbonden aan het Exposorium van de Vrije Universiteit in Amsterdam, organiseerde hij in opdracht van onder meer het Ministerie van WVC tentoonstellingen in binnen- en buitenland, was hij medeoprichter en coördinator van de Stichting De Beurs van Berlage en als hoofd tentoonstellingen verbonden aan de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk. Hij was voorts voorzitter en bestuurslid van vele kunstcommissies.

John Vrieze studeerde in Canada waar hij opgroeide, aan het conservatorium en later in Amsterdam kunstgeschiedenis. Recentelijk werd John Vrieze voor zijn grote verdiensten voor de beeldende kunst in Nederland door Hare Majesteit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea