Bijgewerkt: 13 april 2024

David in Amstelveen - 2008

Foto's -> Musea -> Cobra Museum
tot 2022


David in Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het 9 meter hoge polystyreen beeld van Hans-Peter Feldmann wordt voor het Cobra Museum op een sokkel geplaatst. Het beeld is inderdaad opvallend en het is een goede reclame voor de tentoonstelling: “Gewoon Anders”


Vanaf zaterdag 14 juni tot en met zondag 21 september 2008 is bij het Cobra Museum een kunsttentoonstelling met de titel: “Gewoon Anders”. De kunsttentoonstelling over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming in de beeldende kunst van rond de laatste eeuwwisseling. De tentoonstelling gaat even voorbij aan de heteroseksuele dominantie van ons dagelijks bestaan, en toont in plaats daarvan andere manieren van leven, zoals homoseksualiteit en transseksualiteit.

David  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De plaatsing van het beeld wordt een keer overgedaan, omdat de positie niet correct was. De Duitse transporteurs hebben het beeld, na urenlange vertraging op de goede positie geplaatst en eindelijk was iedereen tevreden


In meer dan 100 kunstwerken van ongeveer 35 nationale en internationale kunstenaars, wordt een beeld geschetst van de enorme rijkheid aan beelden, die het onderzoek naar de seksuele identiteit heeft teweeg gebracht.

Het boegbeeld van de tentoonstelling is de monumentale 'David' van Hans-Peter Feldmann (1941). Het is een negen meter hoge sculptuur in hardroze en kanariegeel en werd op dinsdag 10 juni 2008 op het plein voor het museum geplaatst. Het beeld staat symbool voor seksuele diversiteit en vrijheid.

Davis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Na wat kunsstofreparaties staat David eindelijk op zijn plek te pronken in de zon, kijkend over het kruispunt van de Keizer Karelweg - Stadshart
Woensdagmiddag 11 juni 2008


Davis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Foto van David tussen de bomen


Het beeld ziet er uit als dat het al jaren zou staan. Hij hoort nu al bij Amstelveen. Eigenlijk zou een kunstwerk van dit kaliber hier voor altijd geplaatst moeten worden, om het plein voor het Cobra Museum een beetje op te vrolijken.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea