Bijgewerkt: 4 oktober 2023

eHerkenning ook voor bedrijven in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-08-2015

De gemeente Amstelveen heeft het afgelopen jaar een groot deel van de digitale dienstverlening volledig vernieuwd. Zo heeft de gemeente vanaf heden de beschikking over eHerkenning. eHerkenning is bedoeld voor bedrijven en is vergelijkbaar met DigiD. Met eHerkenning kan een bedrijf via het digitale loket bijvoorbeeld een aanvraag voor een (parkeer)vergunning, of een melding via Omgevingsloket doen. Voor zowel het bedrijfsleven als de gemeente verloopt de aanvraagprocedure hierdoor sneller en eenvoudiger.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Dienstverlening


Steeds meer overheidsorganisaties maken hun diensten via eHerkenning toegankelijk. Hierdoor weten overheidsorganisaties met welk bedrijf ze te maken hebben. Ook weten ze, of medewerkers gemachtigd zijn om namens dit bedrijf te handelen. Om eHerkenning te gebruiken, moet een bedrijf, of organisatie staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Bedrijven kunnen eHerkenning aanvragen bij een van de zes erkende leveranciers op https://www.eherkenning.nl/nl/inloggen-met-eherkenning/leveranciers. eHerkenning werkt met verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Als Beveiligingsniveau heeft de gemeente Amstelveen niveau EH1 toegepast. Deze dient u in te vullen in de aanvraag voor eHerkenning.

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Dienstverlening: 'Stapje voor stapje willen we onze digitale dienstverlening verbeteren. Met eHerkenning wordt het voor bedrijven eenvoudiger zaken te doen met de gemeente. Zo kunnen we op een veilige manier zaken snel afhandelen.' De gemeente ziet nog steeds ruimte voor verbetering. Zo is de afhandeling van sommige webformulieren nog steeds omslachtig, waardoor de gebruikers van de formulieren nog niet online kunnen zien, wat de status is van hun vraag, melding of aangifte. Dat wordt mogelijk, zodra het totale systeem is vernieuwd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.