Bijgewerkt: 18 mei 2024

Zwevende tour in 3D bij het International Space Station

Nieuws -> Technologie

Bron: NASA
09-11-2014

Tijdens Expeditie 31 in 2012, gebruikte NASA astronaut Don Pettit een 3-D camera om de kijkers op een 'zwevende' tour van het International Space Station mee te nemen. Hij richtte de camera ook buiten het station, om ongelooflijke beelden te nemen van de Russische Sojoez-capsule die was aangemeerd aan het station (Video: NASA).

Foto Amstelveen
(Foto Robert Markowitz - NASA - JSC - 2011)

Bemanningsleden van Expeditie 31 nemen een pauze tijdens de opleiding bij NASA's Johnson Space Center om te poseren voor een crew portret. Afgebeeld op de voorste rij zijn de Russische kosmonauten Oleg Kononenko (rechts), gezagvoerder en Gennady Padalka, boordwerktuigkundige. Afgebeeld van links (achterste rij) zijn NASA-astronaut Joe Acaba, de Russische kosmonaut Sergei Revin, European Space Agency astronaut André Kuipers en NASA-astronaut Don Pettit, alle flight engineers.

Opmerking: U heeft een rood-blauwe stereoscopische 3D vision bril nodig om de video correct te bekijken. Deze link brengt u naar een 2D-versie van de video: http://youtu.be/nJj4K4WdRukAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.