Bijgewerkt: 23 mei 2024

Zwembad 'De Meerkamp' scoort buitengewoon goed in landelijke benchmark

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
31-10-2014

Zwembad 'De Meerkamp' heeft dit jaar deelgenomen aan de Nationale Zwembadexploitatie Benchmark 2014. Dat 'De Meerkamp' regionaal goed presteert was al langer bekend, maar de landelijke prestatievergelijking was nog niet eerder gemaakt. Uit het onderzoek is gebleken, dat 'De Meerkamp' in de categorie combibaden landelijk op topniveau presteert. Een korte samenvatting van het onderzoek:

Economisch rendement

'De Meerkamp' heeft twee keer zo veel bezoekers als het landelijk gemiddelde en de laagste tarieven. De baten liggen iets onder het landelijk gemiddelde vanwege de lage tarieven. De lasten van 'De Meerkamp' liggen op gemiddeld niveau. Daarmee eindigen het economisch rendement en de financiële dekkingsgraad van 'De Meerkamp' op landelijk gemiddeld niveau ondanks, dat 'De Meerkamp' een bovengemiddeld groot zwembadcomplex is met daarbij nog een sporthal.

Foto Amstelveen
(Bron Sportbedrijf Amstelveen - 2013)

Zwembad 'De Meerkamp' buitenbad


Sociaal rendement

'De Meerkamp' heeft ruimste openstelling met een zeer hoge bezetting en benutting en een efficiënte planning van activiteiten. In combinatie met de lage tarieven heeft 'De Meerkamp' daarmee een zeer hoog sociaal rendement. In een apart uitgevoerde beleving scan wordt 'De Meerkamp' beoordeeld als aantrekkelijk, veilig en schoon met goede faciliteiten voor elke doelgroep. Elk van de bovenstaande scores past volledig in het gemeentelijk sportbeleid, dat is gebaseerd op een grote maatschappelijke toegankelijkheid van sportvoorzieningen met ruime openstellingstijden.

De Meerkamp in race om titel Zwembad van het jaar

De 5de editie van de Zwembad van het Jaar verkiezing is begonnen. Tot en met 12 november 2014 kunnen zwembadbezoekers hun waardering uitspreken over 'De Meerkamp' (of een ander bad) en daarmee mooie prijzen winnen. 'De Meerkamp' heeft inmiddels de finaleronde bereikt in de categorie Combibad 200.000 Bezoeken Plus. Stemmen kan via www.zwembadvanhetjaar.nl. Kijk voor alle informatie én voor activiteiten in zwembad 'De Meerkamp' op www.meerkamp.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.