Bijgewerkt: 26 september 2022

Zware westerstorm met zeer zware windstoten op donderdag

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI/Google Earth
18-01-2018

Vanochtend op donderdag 18 januari 2018 staat er langs de westkust enige tijd een (zware) storm, 9-10 Bft. (De Beaufort-schaal is een empirische maat, de kennis die door middel van observatie en experimenteren wordt verkregen die de windsnelheid koppelt aan de waargenomen omstandigheden op zee, of op het land.) Boven land is de wind krachtig tot hard, mogelijk stormachtig. De wind is aanvankelijk zuidwest, in het noordoosten eerst nog zuidoost, en draait geleidelijk naar west tot noordwest. Tot in de eerste helft van de middag zijn op veel plaatsen zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/uur, aan zee mogelijk 130 km/u.- meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Foto Amstelveen
(Bron Google Earth - 2018)

Vanochtend op donderdag 18 januari 2018 staat er langs de westkust enige tijd een (zware) storm met windkracht 9-10 Bft


In de tweede helft van de middag neemt de west- tot noordwestenwind snel af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Het is bewolkt en er valt af en toe (mot)regen. In het noord(oosten) komt eerst nog (natte) sneeuw voor. In de provincie Groningen zou dit in de eerste helft van de ochtend tijdelijk tot gladheid kunnen leiden. Van het westen uit wordt het droger en komt er een enkele opklaring voor. In de middag is het wisselend bewolkt met enkele buien, later mogelijk met winterse neerslag en onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het uiterste zuiden.

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden en komen er enkele (winterse) buien voor, mogelijk met onweer. Hierbij zou het dieper landinwaarts plaatselijk en kortstondig glad kunnen worden. De minimumtemperatuur varieert van 0°C in het noordoosten tot 5°C in het zuidwesten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig. Vrijdag 19 januari 2018 overdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele (winterse) buien, mogelijk met onweer, oostwaarts over het land. Later op de dag neemt daarbij de kans op plaatselijke gladheid toe. De maxima komen rond 5°C uit. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.