Bijgewerkt: 28 maart 2024

Zonnepaneel actie in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2012

De gemeente Amstelveen start medio juni 2012 met een zonnepanelenactie voor haar inwoners en lokaal midden en kleinbedrijf. Door de vraag naar zonnepanelen te bundelen en dit te laten veilen wordt het plaatsen van zonnepanelen op Amstelveense daken ook zonder subsidie een aantrekkelijke duurzame energiebron.

De gemeente en 18 andere Noord-Hollandse gemeenten bundelen hun krachten om inkoopvoordeel te bereiken voor hun inwoners en bedrijven. Een commerciële coördinerende partij, iChoosr, organiseert deze groepsaankoop. Strenge leveringsvoorwaarden moeten de kwaliteit en service van de zonnepanelen borgen. De veiling zorgt voor een scherpe prijs.

zonnepaneel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Zonnepanelen aan de muur van een woning bevestigd in Amstelveen, dus het hoeft niet op het dak te plaatsen


Amstelveense inwoners en (midden- en klein)bedrijven kunnen zich binnenkort vrijblijvend inschrijven en hun voorkeurspakket samenstellen. Met deze gegevens organiseert iChoosr in september 2012 een veiling met leveranciers die zich hebben aangemeld.

Daaruit komt de leverende partij die uiteindelijk een definitieve offerte bij de klanten neerlegt. Dan pas hoeft de klant definitief te beslissen. Levering en plaatsing van de zonnepanelen start naar verwachting in november 2012. Lokale installatiebedrijven die aan de selectiecriteria voldoen kunnen straks zelf bijdragen aan de montage van de zonnepanelen. Dit is één van de gunningscriteria van de veiling aan de leveranciers. De actie is bedoeld voor eigenaren van een eigen woning, of van een bedrijfspand.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


Overstap naar duurzame energie

CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu & Energie: “Energieprijzen gaan dit jaar nog met acht procent stijgen. Deze ontwikkeling is helaas onomkeerbaar. We moeten dus slimmer omgaan met onze energie en meer duurzame energie benutten. Het wordt voor energiebewuste Amstelveners en mkb-ers aantrekkelijk om nu de overstap te maken naar zonne-energie.

Dit is een prima investering voor de toekomst. Goed voor de portemonnee, en voor het milieu. Maar ook goed voor de lokale economie omdat Amstelveense installateurs kans maken betrokken te worden bij de montage van de zonnepanelen. Een mooie win-win.” Medio juni start deze zonnepanelencampagne onder de naam www.SamenZonneEnergie.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.