Bijgewerkt: 20 maart 2023

Zondagochtend met Anne-Gine Goemans en Vonne van der Meer

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
27-02-2016

Tijdens de Boekenweek (12 t/m 20 maart) organiseert de Bibliotheek Amstelland op zondagochtend 13 maart 2016 een ontmoeting met schrijfsters Anne-Gine Goemans en Vonne van der Meer. Carolina LoGalbo (o.a. Vrij Nederland) zal de ontmoeting begeleiden. Zij staat als interviewer garant voor een verrassend gesprek. 

Foto Amstelveen
(Bron/Foto Bibliotheek Amstelland, Annaleen Louwes - 2016)

Anne-Gine Goemans en Vonne van der Meer


Beide schrijfsters zijn behept met een feilloos psychologisch inzicht. Maar houdt de gelijkenis daarop? Hoe kiezen zij hun pareltjes uit al die verhalen die verteld willen worden? Hoe blazen zij hun boeiende personages leven in? Hoe sluipt de maatschappij langzaam hun romans in? Daar zal Carolina LoGalbo proberen achter te komen en zij neemt u mee in een ongetwijfeld boeiend gesprek. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De koffie staat klaar.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2016)

Carolina LoGalbo journalist en interviewer


Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met Ziekzoeker, waarmee ze de Anton Wachterprijs won. Ook haar tweede roman Glijvlucht won meerdere prijzen. In 2015 kwam het veelgeprezen Honolulu King uit. Vonne van der Meer (1952) debuteerde met Het limonadegevoel, dat prompt bekroond werd. Daarna publiceerde ze met grote regelmaat romans, verhalenbundels en novellen, waaronder bejubelde en zeer succesvolle Eilandgasten. In oktober 2015 verscheen Winter in Gloster Huis.

Kaarten zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl . 'Zondagochtend met…' is op 13 maart 2016 in bibliotheek Amstelveen Stadsplein van 11.00 uur tot 12.30 uur. De inloop is vanaf 10.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en voor bibliotheekpashouders 12,50. De prijs is inclusief koffie of thee voor aanvang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.