Bijgewerkt: 15 juli 2024

Zomerfeest 2024 in olympisch dorp van Bovenkerk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Bovenkerk
25-06-2024

Zaterdag 13 juli 2024 van 14:00 tot 19:00 uur vindt in het St. Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Vrijdagavond openingsceremonie. Bij Olympische Spelen hoort uiteraard een openingsceremonie. Deze vindt plaats op vrijdagavond 12 juli vanaf 19:00 uur. De kinderen dragen dan in optocht een fakkel door Bovenkerk en ‘presenteren’ ze zich in hun sportiefste outfit aan het publiek. Verzamelen in het St. Urbanuspark.

Kinderspelen. Het 8ste Zomerfeest barst zaterdagmiddag 13 juli 2024 om 14:00 uur los in het Urbanuspark. Dan starten ook de Bovenkerkse Olympische Spelen voor de kinderen. Zij mogen ‘de spelen’ officieel openen, de Bovenkerkse vlag hijsen en meedoen aan een breakdance-les en aan diverse sportieve spelletjes. Als volkslied wordt het vorig jaar speciaal voor Bovenkerk gecomponeerde lied ‘Ode aan Bovenkerk’ gezongen. Ouders, vrienden en familie kunnen uiteraard komen aanmoedigen en genieten van het feest met de gezellige braderie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Het 7de Zomerfeest van Bovenkerk op 15 juli 2023

Braderie en optredens. De braderie is zeker een bezoek waard. Dit jaar staan er 40 kramen die voor elk wat wils bieden. En wat is een Bovenkerks feest zonder muziek? Er is een gevarieerd programma voor jong en oud. De volgende bands treden op: The Rakers, Itchycoo Park, Flapuit (muziek speciaal voor kleine kinderen), Bonusband

Heel Bovenkerk Bakt. Deelnemers aan Heel Bovenkerk Bakt leveren tussen 13:30 en 14:00 uur hun taarten aan in de tent in het Urbanuspark. De deskundige jury van Banketbakkerij Arnold Cornelis beoordeelt al het lekkers. Daarna mag iedereen de baksels proeven onder het genot van een kopje thee of koffie.

Gezellige barbecue. Naast koffie en thee met taart is er van alles te eten en te drinken tijdens het Zomerfeest. Ook organiseren de vrijwilligers van Samen Eten een gezellige barbecue (vlees en vega, € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen, aanmelden via bpbovenkerk@gmail.com).

Meer weten? Het Zomerfeest wordt mede mogelijk gemaakt door het Noorddamcentrum, Stichting Bovenkerk en vele vrijwilligers. Meer informatie via Facebook, Instagram en/of X (voorheen Twitter).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.