Bijgewerkt: 18 mei 2022

Zomeractiviteiten van Museum JAN in augustus 2021

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
29-07-2021

De zomer is begonnen en er is genoeg te zien in Museum JAN! Naast drie schitterende tentoonstellingen organiseren wij deze zomer ook leuke activiteiten. Bekijk alvast de video om te vieren dat Museum JAN 30 jaar bestaat! Wij nodigen je van harte uit om de tentoonstelling Schitterend glas - 30 jaar Museum JAN (en meer!) in het echt te bewonderen, maar eerst een impressie in beeld.

Demonstratie van Japanse technieken door Samira Boon. Zaterdag 28 augustus 2021 twee rondes: 12:00-13.00 en 13:30-14:30. Het zwevende kunstwerk Diamond 01 (2018) van Samira Boon is onderdeel van de tentoonstelling 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch Design'. Voor het maken van haar textielkunst laat Samira zich inspireren door traditionele origami. Door deze te combineren met geautomatiseerde technieken ontstaan gelaagde ontwerpen die een verbluffend effect hebben.In samenwerking met Samira Boon organiseert Museum JAN een demonstratie, waarin Samira inzicht geeft in haar Japanse werkwijze. Tijdens deze activiteit is er ruimte voor het stellen van vragen aan de maker. Ook krijgen de deelnemers de gelegenheid om aan de hand van samples het werk van Samira te doorgronden. Voor de echte liefhebber zijn er artikelen van de ontwerper te koop. Kosten: per persoon €12,50, inclusief Japans welkomstdrankje. Opgeven? Stuur een e-mail naar educatie@museumjan.nl  *Op 28 augustus zijn wij geopend vanaf 11:00 uur. De deelnemers kunnen vooraf op eigen initiatief de tentoonstelling bezoeken om het werk van Samira Boon te bewonderen.

Japanse workshop voor kinderen - origami vouwen. Zondag 29 augustus 2021 in twee rondes: 11:00-12:30 en 14:00-15:30. Tijdens deze workshop gaan kinderen aan de slag met een van de bekendste Japanse vouwkunsten: origami. In de tentoonstelling over Jan Jansen & Dutch Design maken veel ontwerpers zoals Lisa Konno en Samira Boon gebruik van deze techniek. Reiko en Fusako van origamiwinkel Tsuru helpen jou op weg met het vouwen van maskers en dieren. Deze middag biedt gegarandeerd vouwplezier én papieren speelgoed om mee naar huis te nemen!

De workshop is gratis voor kinderen en begeleiders betalen de normale museumentree (museumkaart is geldig) en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken. Stuur een mailtje met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar educatie@museumjan.nl Adres: Museum JAN Dorpsstraat 50 1182 JE, Amstelveen. Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur. Maandag gesloten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.