Bijgewerkt: 21 juli 2024

ZomerDarten in het Oude Dorp

Nieuws -> Sport

Bron: Peter Gal
14-08-2007

Als het mooi weer is vult het speelplaatsje aan het Zetveld in het Oude Dorp zich met buurtbewoners die onder het genot van de zonnestralen een partijtje tegen elkaar darten.

In 2003 namen buurtbewoners het initiatief om voor de kinderen in de buurt tijdens de zomervakantie iets te doen. Zo werd er een kleine competitie darten opgezet en er werd een voorziening getroffen voor sport & spel materiaal in de vorm van een afsluitbare kist (oude zout/pekel kist van de gemeente) waar de buurtkinderen gebruik van kunnen maken.

Dartboard Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een dartboardHet enthousiasme van de kinderen sloeg al snel over op ook andere ouders en omwonenden in de buurt, zodat ook een competitie voor de volwassenen werd opgezet. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een buurtactiviteit waaraan ruim 30 gezinnen mee doen. Tegenwoordig verdeeld over 3 leeftijdscategorieën.

Aspiranten 0 t/m groep 8, jeugd voortgezet onderwijs t/m 17 en 18 jaar en ouder. De jongste is 6 en de oudste is 68. De deelnemers strijden in hun eigen leeftijdsklasse om de bekers (en een heuse wisselbeker). Daarnaast spelen ze ook tegen de andere leeftijdsklassen voor het overallklassement.

De dartbanen zijn ondertussen ook professioneler ingericht. Kwaliteitsborden van Embassy niveau en banen met kunstgras. Het doel is dan ook om door middel van deze activiteiten de sociale cohesie in de buurt te bevorderen. Jong speelt met oud, tieners en pubers doen mee en de verschillende culturen ontmoeten elkaar.

Als dit u aanspreekt en ook zoiets wilt opstarten in uw buurt, kunt u voor informatie over hoe een en ander is georganiseerd een e-mail sturen naar:  zomerdarten@planet.nl


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.