Bijgewerkt: 12 augustus 2022

Zomer in Museum JAN - Het landschap van Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
25-06-2022

Deze zomer brengt Museum JAN twee tentoonstellingen over het Nederlandse landschap met een focus op Amstelveen. Om die reden is het museum t/m 25 september 2022 voor alle inwoners van Amstelveen gratis te bezoeken. Daarnaast is er een veelzijdig zomerprogramma met Meet & Greets, kinderworkshops, masterclasses natuurfotografie, lezingen en meer.

Verzameld voor Amstelveen - De gemeentelijke kunstcollectie In samenwerking met de gemeente Amstelveen presenteert Museum JAN voor het eerst de kunstschatten van de gemeente. Museum JAN toont een selectie uit de toonaangevende beeldende kunstcollectie waarbij het veranderende landschap in en rond Amstelveen centraal staat: vanaf de jaren ‘50 tot nu.

Saskia Boelsums - Liefde voor landschap. Liefde voor landschap toont schilderachtige landschappen, gefotografeerd en bewerkt door kunstenaar Saskia Boelsums (1960, Amstelveen). De tentoonstelling laat een impressionistische en persoonlijke beleving van Boelsums zien van het Hollandse landschap.

Foto Amstelveen
(Foto Saskia Boelsums - 2022)

Beeldend kunstenaar en fotograaf Saskia Boelsums


Uitgelicht. Zondag 3 juli 2022: Meet & Greet - Saskia Boelsums. Speciaal voor de tentoonstelling maakte Saskia Boelsums een fotoserie in de omgeving van Amstelveen. Tijdens een Meet &. Greet neemt de kunstenaar de bezoeker mee in een rondleiding langs haar werken.

Fotowedstrijd - Amstelveen in beeld. Klik en win - maak jij de mooiste foto van Amstelveen? Het museum daagt iedereen uit mee te doen aan een foto­wedstrijd. De beste landschapsfoto’s van Amstelveen worden tentoongesteld. Vanaf 1 september kan het publiek in het museum stemmen op de geselecteerde foto’s. Stuur je inzending naar: educatie@museumjan.nl. Voor meer informatie https://nl.museumjan.nl/events

Foto Amstelveen
(Foto Saskia Boelsums - 2019)

Saskia Boelsums: Landscape#51


Wat is er deze zomer te doen in het museum?

14 en 28 augustus 2022: Masterclasses natuurfotografie. Museum JAN organiseert twee masterclasses die in het teken staan van natuurfotografie. Met een gespecialiseerde gastdocent gaan de deelnemers op pad om de mooiste natuurfoto’s te leren maken.

4 september 2022: Lezing met Saskia Boelsums en Sophie van Steenderen In de lezing door kunstenaar Saskia Boelsums en kunsthistoricus Sophie van Steenderen wordt het werk van Boelsums in de kunsthistorische context van landschapskunst geplaatst.

9 september 2022: Meet & Greet kunstenaars gemeentecollectie Speciaal voor de gemeentecollectie maakten drie jonge, hedendaagse kunstenaars nieuwe werken waarmee ze reageren op het veranderende landschap van Amstelveen anno nu. Tijdens deze Meet & Greet borrel vertellen de kunstenaars over werk.

Museum JAN JUNIOR. 28 augustus 2022: Kinderworkshop fotografie. In samenwerking met de SAKB organiseert JAN JUNIOR een kinderworkshop fotografie. De kinderen trekken onder begeleiding Amstelveen in om de gaafste foto’s te maken (vanaf 10 jaar, neem je telefoon mee!).

14 augustus en 4 september 2022: Kinderworkshop Toveren met landschap Wat is er leuker dan collages maken? Tijdens de kinderworkshop Toveren met landschap kunnen de kinderen de mooiste plekken die ze deze vakantie hebben gezien namaken in collagevorm (6 tot 10 jaar). Adres: Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen +31 (0)20 641 57 54 info@museumjan.nl  www.museumjan.nl Openingstijden dinsdag t/m zondag 11:00-17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.