Bijgewerkt: 18 mei 2024

Zomer Bridgedrives 2013 bij BC Pegasus-Amstelland

Nieuws -> Sport

Bron: Jan de Vries
02-06-2013

Iedere dinsdagavond in de maanden juni, juli en augustus zijn bridgers welkom bij BC Pegasus-Amstelland om deel te nemen aan de zomer bridgedrives. Er zijn prijzen te verdienen voor de hoogst eindigende paren en per avond plaatsen zich ongeveer 10 paren voor een feestelijke finale op 27 augustus 2013.

De drives worden gespeeld in het Go-Centrum, Schokland 14 te Amstelveen. Aanmelding aan de zaal om uiterlijk 19.30 uur. Nadere informatie is verkrijgbaar via pegasus-amstelland@hotmail.com. Bridgers met minder ervaring en thuisbridgers kunnen op verzoek worden ingedeeld in een speciale lijn. Zij nemen dan deel aan de ‘toekomstdrive’.

bridge Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Bridgers


Kosten: Deelnemers betalen € 2,50 p.p. per voorronde. Een passe-partout voor 12 speelavonden kost € 20.

Bridge?

Contract bridge, of gewoon de bridge (brug), is een kaart spel met standaard 52-kaarten. Het wordt gespeeld door vier spelers in twee concurrerende samenwerkingsverbanden, met partners zitten tegenover elkaar rond een tafel.

De spelers krijgen de naam van een windrichting: Noord, Oost , Zuid of West. Noord en Zuid spelen samen en vormen een paar en ze spelen tegen Oost en West, die ook samenspelen en een paar zijn.

Miljoenen mensen spelen bridge wereldwijd in clubs, toernooien, online en met vrienden thuis, waardoor het een van de ‘s werelds meest populaire kaartspellen is, vooral bij senioren. De Wereld Bridge Federatie is het bestuursorgaan voor de internationale concurrentiepositie van het bridge spel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.