Bijgewerkt: 21 september 2023

Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen is gestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-04-2017

Vanaf nu, april 2017, kunnen alle Amstelveense kinderen uit groep 6 en 7 zich verkiesbaar stellen als nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen! De aftrap voor de zoektocht vond plaats op basisschool De Cirkel, waar naast burgemeester Mirjam van ’t Veld, ook de huidige kinderburgemeester Melle Vos vertelde hoe leuk het is om kinderburgemeester te zijn.

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester, of een wethouder mee naar activiteiten en houdt daar soms een korte toespraak. Hij, of zij praat met de collegeleden en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. De kinderburgemeester wordt voor een jaar benoemd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 20167)

Kinderburgemeester Melle Vos en burgemeester Mirjam van 't Veld ontvangen heel hartelijk Sinterklaas in Amstelveen op 12 november 2016


Aanmelden. De kinderen die mee willen doen schrijven een brief, of maken een filmpje, waarin zij aangeven, waarom ze kinderburgemeester willen zijn en wat zij voor ogen hebben. Als extra opdracht moeten zij het thema van dit jaar #mensenmakenamstelveen in hun verhaal verwerken. Brieven en/of filmpjes moeten voor 12 mei 2017 binnen zijn bij de gemeente via kinderburgemeester@amstelveen.nl. Meer informatie www.mensenmakenamstelveen.nl  

Criteria kinderburgemeester

•          zit nu in groep 6, of groep 7;

•          woont in de gemeente Amstelveen;

•          wil opkomen voor de belangen van de kinderen in Amstelveen;

•          vindt het leuk om mensen te ontmoeten (ook volwassenen);

•          geeft graag zijn/haar mening en kan die goed vertellen;

•          vindt het leuk om in de belangstelling te staan.

Verdere procedure. Alle sollicitaties worden gelezen door een professionele jury. Deze kiest een aantal kinderen uit die tijdens een sollicitatiemiddag op het raadhuis een korte presentatie mogen geven over, waarom zij de beste kandidaat zijn. Meer informatie hierover volgt later. Op woensdag 19 juli 2017 wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.