Bijgewerkt: 22 juli 2024

Zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2018

Alle Amstelveense kinderen uit groep 6 en 7 kunnen zich verkiesbaar stellen als nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen! De kinderburgemeester gaat met de burgemeester of een wethouder mee naar activiteiten en houdt daar soms een korte toespraak. Hij of zij praat met de collegeleden en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. De kinderburgemeester wordt voor een jaar benoemd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Varvara Denisova 11 jaar en leerling van de Willem Alexanderschool, was de Kinderburgemeester van Amstelveen tussen juli 2017 en juli 2018


Aanmelden. De kinderen die mee willen doen maken een video, waarin zij aangeven, waarom ze kinderburgemeester willen zijn en wat zij voor ogen hebben. Een brief mag ook. Als extra opdracht vragen we de kinderen om in hun video of brief mee te nemen wat de nieuwe wethouder jeugd voor de kinderen in Amstelveen kan betekenen? Kinderen kunnen bijvoorbeeld aangeven wat volgens hen belangrijke onderwerpen voor de nieuwe wethouder/gemeenteraad zijn. Video’s of brieven moeten voor 7 juni 2018 binnen zijn bij de gemeente via kinderburgemeester@amstelveen.nl. Video’s graag insturen via WeTransfer.

Criteria kinderburgemeester:

-zit nu in groep 6 of groep 7;

-woont in de gemeente Amstelveen;

-wil opkomen voor de belangen van de kinderen in Amstelveen;

-vindt het leuk om mensen te ontmoeten (ook volwassenen);

-geeft graag zijn/haar mening en kan die goed vertellen;

-vindt het leuk om in de belangstelling te staan.

Verdere procedure. Alle sollicitaties worden gelezen door een professionele jury. Deze kiest een aantal kinderen uit die tijdens een selectiemiddag op het raadhuis een korte presentatie mogen geven over, waarom zij de beste kandidaat zijn. Meer informatie hierover volgt later. Op woensdag 18 juli 2018 wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Meer informatie: www.kinderburgemeesteramstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.