Bijgewerkt: 25 mei 2024

Zijderveld talenten naar Zuid-Korea

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad / BadZine
26-10-2006

BADMINTON

Samantha Barning, Lester Oey en Yik-Man Wong van badmintonvereniging Van Zijderveld uit Amstelveen zijn geselecteerd om deel te nemen aan de World Junior Championships 2006 in Zuid Korea . Van 2 tot en met 11 november 2006 zullen zij aan zowel de landenwedstrijden als aan het individuele toernooi deelnemen.

Een mooie erkenning voor de jeugdopleiding van deze vereniging. De eigen kweek Samantha en Lester timmeren behoorlijk aan de weg. Dit jaar trainen beide spelers al mee met de senioren op Papendal. En alle drie maken ze ook deel uit van het eerste team van Van Zijderveld welke uitkomt in de Big Boss Liga van de Nederlandse competitie. Ondanks het vele trainen, competitie verplichtingen en het spelen van toernooien in binnen- en buitenland weten beide spelers hun tijd goed te combineren met hun studie.

In de stad Incheon in de Samsan World Gym (Zuid Korea) zullen zij het met de Nederlandse ploeg eerst moeten opnemen tegen Indonesië, Hong Kong en Mongolië. Een zware opgave voor de ploeg uit Nederland. „Hoe dit toernooi ook zal verlopen, voor de Van Zijderveld talenten is dit een mooie ervaring om zich te meten met de top jeugd van de wereld. De geschiedenis leert dat de winnaar van een WK Junior binnen een korte tijd ook de top van de wereld bij de senioren zal halen", aldus Rick Prins van Van Zijderveld.

THE GROUPINGS

A1: South Korea, Australia, Czech Republic, Botswana.

A2: Germany, India, Vietnam, Macau.

B1: Malaysia, Taiwan, Ukraine, Philippines.

B2: Denmark, Japan, Canada, South Africa.

C1: Indonesia, Hong Kong, Holland, Mongolia.

C2: England, Singapore, Bulgaria, Sri Lanka.

D1: China, United States, Turkey, Egypt.

D2: Thailand, New Zealand, Russia, Pakistan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.