Bijgewerkt: 14 april 2024

Ziggo digitaliseert het TV-signaal in de regio's Leiden-Amstelveen en Hoogeveen-Meppel

Nieuws -> Technologie

Bron: VodafoneZiggo
12-08-2020

Ziggo herstart op 12 augustus 2020 haar gefaseerde operatie om het televisiesignaal volledig te digitaliseren met de regio's Leiden-Amstelveen en Hoogeveen-Meppel. Deze twee regio's maken in de nacht van maandag 28 september op dinsdag 29 september 2020 de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 haar 'Schakelmee' campagne met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.- meldt VodafoneZiggo

Foto Amstelveen
(Bron VodafoneZiggo - 2020)

Plaatsen regio Leiden-Amstelveen: Noordwijk, Aalsmeer, De Zilk, Warmond, Valkenburg ZH, Zoeterwoude, Sassenheim, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Voorhout, Hillegom, Oegstgeest, Lisse, Noordwijk ZH, Voorschoten, Leiderdorp, Katwijk ZH, Amstelveen, Leiden


De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland, Gelderland, Nijmegen, Tiel-Ermelo, Leeuwarden, Drachten- Heerenveen, Noord-Holland, Zuid-Limburg. Vanwege de corona-maatregelen is het afschakelen van het analoge televisiesignaal in de regio Tilburg op dinsdag 21 april 2020 komen te vervallen. De nieuwe datum van het afschakelen van het analoge televisiesignaal is dinsdag 15 september 2020.

Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt. Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

Foto Amstelveen
(Bron YouTube - 2019)

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo


'Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo', zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Extra zenders. Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling. Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Voor meer inzichten en uitleg over dit project: Schakel mee: over een jaar is alles digitaalAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.