Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Ziekenhuis Amstelland promoot gezonde leefstijl

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
07-02-2011

Donderdag 3 februari  2011 organiseerde Ziekenhuis Amstelland een 'lijfstyledag' voor haar medewerkers. Op alle fronten werd aandacht besteed aan lichaam en geest met als doel medewerkers te informeren over gezondheid en gezond blijven. Dat een gezonde leefstijl méér is dan afvallen en stoppen met roken, werd deze dag duidelijk.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2011)

Stoelmassage


Medewerkers van het ziekenhuis verzorgen de zieke mens, maar zij worden zelf natuurlijk ook wel eens ziek. Soms kort, soms lang. Als het lang duurt is er alle hulp om weer passend aan het werk te gaan. Vandaag de dag gaat alles snel en worden er hoge eisen gesteld aan mensen. Zowel op het werk als privé.

Hoe houd je alle bordjes in de lucht en hoe blijf je in balans? Hoe ga je om met werk en stress en hoe voorkom je dat je door stressklachten uitvalt? Op al deze vragen kwamen tijdens de ‘lijfstyledag’ antwoorden. Terwijl de zorg aan de patiënten onverminderd doorging, konden medewerkers tussen de bedrijven door workshops volgen en zich laten informeren bij verschillende stands.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2011)

Diëtetiek


Serieuze lezingen over podologie, snurken, het vinden van balans in het leven en werken met energie werden afgewisseld door ontspannende workshops: huidverzorging, klankschalenreis, Feldenkrais, zingen, voetreflexmassage, djembee en cardiofitness. Masseurs zorgden voor stoelmassages, de afdeling diëtetiek deed een vetmeting en de arbocoördinator van het ziekenhuis gaf advies over de inrichting van de werkplek.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2011)

Voetmassage


Duidelijk werd, dat je gezondheid kunt beïnvloeden door een gezonde leefstijl te volgen. Niet alleen door niet te veel of te vet te eten of door te stoppen met roken, maar ook door te ontspannen en te genieten. Dat daar zo nu en dan een overheerlijke maaltijd bij hoort die géén rekening houdt met de calorieën, kon iedereen ervaren tijdens de lunch. De organisatie dankt alle sponsors die deze dag mogelijk hebben gemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.